Premijerligaši su ovaj podvig u Ligi šampiona čekali 14 godina! Pre Sitija ovo su uspela samo još dva kluba!

19.04.2023

23:31

0

Autor: A. Š.

Građani se plasirali u polufinale elitnog takmičenja i tako stali uz rame gradskom rivalu Junajtedu i Čelsiju

Premijerligaši su ovaj podvig u Ligi šampiona čekali 14 godina! Pre Sitija ovo su uspela samo još dva kluba!
Radost fudbalera Mančester sitija u MInhenu - Copyright Profimedia

Mančester siti večeras se plasirao u polufinale Lige šampiona i tako stao uz rame gradskom rivalu Junajtedu i Čelsiju, po jedinstvenom podvigu premijerligaša u elitnom takmičenju.

„Građani“ su posle 3:0 u prvom meču četvrtfinala na „Etihadu“ večeras u Minhenu overili konačan trijumf protiv Bajerna i zakazali spektakularni dvomeč sa madridskim Realom u borbi za plasman u finale Lige šampiona.

Remi na „Alijanc areni“ (1:1) bio je dovoljan ekipi Pepa Gvardiole da se trći put uzastopno nađe među najbolja četiri kluba na Starom kontinentu, što su pre njih od svih premijerligaša uspeli samo „crveni đavoli“ i „plavci“.

Zanimljivo, mančesterski i londonski klub pratili su u elitnom takmičenju od sezone 2006/07. do sezone 2008/09. U prvoj godini izbacili su ih Milan (Mančester) i Liverpul (Čelsi), u drugoj su se našli u finalu u kojem je Junajted slavio posle boljeg izvođenja penala, dok su treće uzastopno učešće u polufinalima Lige šampiona završili polovično – Mančester je izbacio Arsenal i našao se u prilici da odbrani tron, sa kojeg ga je skinula Barselona pošto je prethodno eliminisala Čelsi zahvaljujući pravilu koje više ne postoji (gol u gostima – 0:0 i 1:1).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike