Skidanje dresova, pa gubitak titule! Zvezda često kroti "zmajeve", ali ova dva poraza i dalje bole svakog Deliju (FOTO)

02.03.2022

08:00

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli u duel sa Voždovcem ulaze posle pobede u derbiju nad Partizanom

Skidanje dresova, pa gubitak titule! Zvezda često kroti "zmajeve", ali ova dva poraza i dalje bole svakog Deliju (FOTO)
20130922mmDelije08 - Copyright MN Press

Voždovac će dočekati Crvenu zvezdu u četvrtak, na svom "Krovu" u utakmici Superlige, a istorijat duela gradskih rivala u nešto više od poslednjih 15-ak godina je prilično zanimljiv.

U poslednjih deset utakmica ekipa iz Ljutice Bogdana upisala je isto toliko pobeda, ali bilo je i mečeva kada su gubili.

Posebno se pamte dva duela.

Prvi je bio u septembru 2013. godine, kada je Voždovac ugostio Zvezdu na stadionu Obilića. "Zmajevi" sa Dušanovca su iznenadili rivala i pobedili ga sa 1:0, golom sadašnjeg igrača Lacija, Adama Marušića, a ova utakmica ostaće upamćena po reakciji navijača.

Bilo je skandiranja "Dokle da nas brukate?", "Manekeni" i "Igrajte fudbal", a bilo je i vređanja.  Na kraju su ih "delije" naterale, skoro sve da skinu dresove.

"Pošteđeni" iz ekipe koju je vodio Slaviša Stojanović su bili samo golman Boban Bajković i Miloš Ninković. Svi ostali su bili na udaru. Ipak, ovaj poraz nije koštao Zvezdu titule. Sezona je završena sa 72 boda, jednim više od Partizana.

Onda je u oktobru 2014. bilo 2:2, a sledeći meč koji takođe pamte navijači.

Bilo je to u maju pre pet godina, kada je Voždovac slavio sa 3:2.  Zvezda je tada branila titulu, ali je na nekoliko kola pre kraja i izgubila.

Na klupi crveno-belih bio je Miodrag Božović, a sve je počelo loše po crveno-bele. Prvo je u 14. minutu Dušan Anđelković dao autogol da bi na 2:0 povećao Stefan Dražić. U nastavku, Andrija Luković je sa bele tačke smanjio na 2:1, da bi novu prednost doneo Nikola Srećković. Poraz je samo ublažio Marko Poletanović, u samoj završnici, za konačnih 3:2.

Partizan je iskoristio taj kiks najvećeg rivala i tada došao do 49 bodova. Zvezda je posle poraza imala 46. U nastavku šampionata, crno-beli nisu ispuštali prednost, pa je na kraju sezone sa 58 bodova osvojena titula. Crveno-beli su ostali na 55.

Ali od tada, nije bilo poraza. Kao što je rečeno, Zvezda je vezala deset trijumfa, a poslednji duel je odigran u decembru prošle godine. Na stadionu "Rajko Mitić" bilo je 1:0, golom Mirka Ivanića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike