Barselona počela „operaciju Mesi“! Raste optimizam, okuplja se tim sponzora sa samo jednim zadatkom!

03.04.2023

20:04

0

Autor: A. Š.

Katalonci sve više veruju u nemoguću misiju – povratak Argentinca u svoju kuću

Barselona počela „operaciju Mesi“! Raste optimizam, okuplja se tim sponzora sa samo jednim zadatkom!
Leo Mesi - Copyright Profimedia

Ovo proleće miriše na obnovu velike ljubavi! Ono što je do nedavno delovalo kao nemoguća misija, moglo bi lako da se pretvori u spektakularan povratak Lea Mesija u Barselonu!

Tako barem tvrdi Žerar Romero. Ugledni novinar, poslovično dobro upoznat sa dešavanjima na „Nou Kampu“ obelodanio je da su Katalonci skovali plan za vraćanje legendarnog Argentinca, te da je optimizam u uspešan završetak posla značajno veći na obe strane.

Podsetimo, Mesijev ugovor sa PSŽ-om ističe na kraju sezone, a iako je u jednom momentu delovalo da je samo pitanje trenutka kada će se staviti paraf na produžetak saradnje, kako vreme odmiče sve više vlada uverenje da ni kod Parižani, ni kod Argentinca nema prevelike želje da nastave zajedno.

Samim tim, povratak u Barselonu deluje sve realnije i izvesniji je iz dana u dan. Ono što jedino stoji na putu obnovi romanse jesu finansijski problemi Barselone, zbog kojih je Leo pre nešto više od godinu i po dana i otišao put Pariza.

Ipak, deluje da ta prepreka nije nepremostiva. Kako saznaje Romero, prvi čovek Katalonaca Đoan Laporta krenuo je u sklapanje sponzorskog tima koji će imati samo jedan zadatak – da zatvore finansijsku konstrukciju Mesijevog povratka na „Nou Kamp“.

Ugledni novinar tvrdi da kod čelnika Barse i Mesijevog okruženja vlada optimizam u uspešan završetak ovog projekta, koji bi trebalo da se ogleda u nešto nižoj plati maestralnog „gaučosa“, ali i većim procentom prihoda od spoznorstava i komercijalnih prava.

A ceo proces trebalo bi da bude izvršen na sledeći način: Barselona će poslati Mesiju zvaničnu ponudu, posle čega bi Laporta u četiri oka trebalo da mu objasni na koji način klub planira da ga registruje, te da mu predstavi finansijske detalje cele operacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike