Siti rasturio neuračunljivi Liverpul i ostao u trci za titulom! Senzacionalna partija "građana" u derbiju kola!

01.04.2023

15:29

0

Autor: P.K.

Vrhunska igra Gvardiolinog tima, Liverpul tone sve dublje

Siti rasturio neuračunljivi Liverpul i ostao u trci za titulom! Senzacionalna partija "građana" u derbiju kola!
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Mančester siti je ponovo demonstrirao silu, prosto je razbio ove sezone potpuno neuračunljivi Liverpul i ostao u trci za titulom Premijer lige!

Posle uzbudljivog i ujednačenog prvog poluvremena, koje je završeno nerešeno, Siti se razgoropadio u drugom i razbucao četu Jirgena Klopa za konačnih 4:1! I to bez najboljeg strelca lige Erlinga Halanda, koji je zbog povrede gledao meč sa tribina.

Građani su ostali tako na pet bodova zaostatka za Arsenalom, 10 kola pre kraja takmičenja.

Što se tiče Liverpula, on je ostao na šestom mestu, mada je vrlo moguće da će da padne još niže, jer ima isti broj bodova kao najveći hit lige – Brajton, koji ima i dva meča manje. Redsi su u i dalje zvanično najvećoj utakmici engleskog fudbala uništili Mančester junajted 7:0, posle čega su izgubili od poslednjeg Bornmuta i sada od Sitija.

A počelo je dobro po goste. Mo Salah je u 17. minutu sjajno savladao Edersona, a onda je iz jednog kontranapada mogao da udvostruči prednost, ali ga je Džek Griliš stigao i zaustavio.

Na kraju je junak meča Griliš nagrađen za sjajnu igru i iskoristio je odličan pas De Brujnea za četvrti gol i ubedljivi trijumf.

Nema šta, ovo je bio Siti iz najboljih dana: senzacionalan i efikasan fudbal, kakav igra šampion Engleske. Čeka nas vrlo uzbudljiva završnica prvenstva.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike