Mitar dobro prošao, čuo na koliko je suspendovan, pa se oglasio: Izvinjavam se svima, nije trebalo to tako

29.03.2023

22:37

0

Autor: P.K.

Srpski napadač dočekao presudu i prvi put se oglasio posle isključenja

Mitar dobro prošao, čuo na koliko je suspendovan, pa se oglasio: Izvinjavam se svima, nije trebalo to tako
Aleksandar Mitrović - Copyright Prfimedia/The Times/News Licensing

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović našao se na udaru Fudbalskog saveza (FA) Engleske, pošto je napravio glupost protiv Mančester junajteda u FA kupu.

On je posle crvenog kartona koji je dobio njegov saigrač Vilijan povukao sudiju za ruku, a onda je i sam dobio crveni karton. To je izazvalo opšti haos i proteste, pa je i trener Marko Silva dobio crveni.

FA je pokrenuo istragu, podigao optužnicu i sada je kaznio Mitrovića sa tri meča suspenzije.

Mitrović je posle reprezentativne pauze prvi put javno progovorio o nemilom događaju:

- Bio sam na putu sa reprezentacijom i imao sam vremena da razmislim o utakmici protiv Mančester junajteda. Kao što svi znaju, bila je vrlo emotivna, a tim je dao apsolutno sve na terenu da bi došao do polufinala FA Kupa. Na ličnom nivou, mogu da kažem da žalim zbog mojih poteza zbog kojih sam isključen. Dozvolio sam da me moja frustracija savlada i reagovao sam pogrešno. Hteo sam da skrenem pažnju sudiji, ali mi je jasno da nije trebalo da stavljam ruke na njega i razumem zašto mi je pokazao crveni karton, moje prvo isključenje sa utakmice za Fulam još od sezone 2015/16 – rekao je Mitar, pa nastavio:

- Prihvatio sam suspenziju, pričao sam sa sudijom Krisom Kavanoom, izvinio sam mu se i dobrovoljno sam se javio da platim kaznu klubu. Sada hoću da uradim sve što mogu da ovaj incident ostavim iza sebe i da se vratim i pomognem saigračima na terenu. I da ponovim da žalim što se ovo desilo. Već sam se izvinio saigračima, ali bih hteo da se izvinim i navijačima Fulama, pogotovo onima koji su doputovali na Old Traford da nas podrže i koji su pevali tokom cele utakmice. Nadam se da ću se uskoro vratiti i odužim im se zbog vere i podrške.

Reči izvinjenja uputio je i Silva:

- Bilo bi bolje da sam bolje kontrolisao svoje emocije. Žao mi je zbog onoga što se desilo, razgovarao sam sa sudijom Kavanoom i izvinio mu se. On zna da ga poštujem i da razumem da samo obavlja svoj posao. Nažalost, tog dana nismo se slagali oko nekih odluka, ali shvatam da je on jedan od najboljih sudija u Engleskoj i da će nam se putevi opet ukrstiti. Žao mi je i što nisam mogao da budem na klupi u meču koji je mogao da bude istorijski za naš tim, u vidu plasmana u polufinale FA kupa. Zahvaljujem se svima na podršci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike