Grobari i Delije na lošem glasu! Njihova savezništva sa tifozima u Italiji su velika opasnost!

16.03.2023

17:11

0

Autor: A. Š.

Tiražna Gazeta objavila listu pobratimljenih navijačkih grupa

Grobari i Delije na lošem glasu! Njihova savezništva sa tifozima u Italiji su velika opasnost!
Delije pale otetu zastavu navijača Rome - Copyright MN Press

Novi huliganski pir žestoko je uzdrmao Italiju. Uoči revanša osmine finala Lige šampiona navijači Napolija i Ajntrahta imali su žestok obračun na ulicama Napulja, koji su mediji na Apeninima u jednom trenutku nazvali i gerlilskim ratom.

Ipak, ono što je Italijanima posebno zasmetalo jeste to što su navijačima nemačkog kluba podršku dali i tifozi Atalante, što je tiražnu „Gazetu“ dan kasnije podstaklo da objavi listu pobratimljenih navijačkih grupa u Italiji sa fanovima klubova iz drugih država.

Zanimljivo, na njoj su se našli i navijači dva najveća srpska kluba Partizana i Crvene zvezde, čija su savezništva sa pristalicama Milana odnosno Napolija u tiražnom italijanskom listu okarakterisana kao veoma opasna.

MN Press
 

Tome u prilog „Gazeta“ je dala i primer iz nedavnog „izleta“ Delija u Rimu, kada su uz određenu logističku pomoć tifoza Napolija, napali pristalice Rome otevši im tom prilikom zastavu najstarije grupe na južnoj tribini „Olimpika“ Fedajn i još nekoliko manjih, koje su ubrzo potom zapalili na severu „Marakane“ uz poruku: "Izabrali ste pogrešno društvo", najverovatnije inspirisanu prijateljstvom „romanista“ sa navijačima zagrebačkog Dinama Bed Blu Bojsima.

Italijani su na kraju izrazili zabrinutost za javnu bezbednost svojih građana i javnu imovinu, imajući u vidu da su u utorak na ulicama Napulja goreli zapaljeni automobili, uz žestoke sukobe sa pripadnicima policije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike