Šokantne scene huliganskog nasilja: Lete baklje, kamenice, zapaljeni automobili, opšta tuča i "gerilski rat"! (FOTO/VIDEO)

15.03.2023

19:29

0

Autor: P.K.

Frankfurtovi huligani uz pomoć tifoza Atalante zapalili Napulj

Šokantne scene huliganskog nasilja: Lete baklje, kamenice, zapaljeni automobili, opšta tuča i "gerilski rat"! (FOTO/VIDEO)
Huligani u Napulju - Copyright Tanjug/AP

Napoli i Ajntraht treba da igraju utakmicu Lige šampiona, ali napuljska policija ima pune ruke posla još od utorka uveče!

U Napulj je doputovalo oko 600 huligana iz Frakfurta, a njima su se priključili i navijači Atalante, koji imaju istorijsko rivalstvo s Napolitancima.

Domaći su, međutim, bili spremni, tako da je u centru grada izbila neviđena tuča, koju italijanski mediji zovu "gerilskim ratom".

 

 

Letele su baklje, kamenje, stolice, sve što im se našlo pod rukama. Zapaljen je i policijski auto, a policija je koristila vodene topove da bi rasterala huligane. Na ulicama je hiljade policajaca.

 

 

Napoli je ranije upozoravao da italijanske vlasti ne bi trebalo da dozvole dolazak "tifozima" Ajntrahta. U prvom meču, koji je italijanski tim dobio 2:0, viđeni su žestoki okršaji navijačkih grupa ova dva kluba.

Prvenstveno je uvedena zabrana za dolazak navijača Ajntrahta, ali je sud u Napulju doneo presudu da je to nelegalno. Napoli je posle toga rekao da će odgovornost za sve nerede snositi sud.

Pogledajte kako je bilo u Napulju u sredu tokom dana i predveče:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike