Zvezdaši podigli borbenu gotovost Italijana: Navijači Lacija poručuju "Ne smemo da završimo kao Romanisti"

21.02.2023

13:19

0

Autor: D. P.

Prepad "delija" na pristalice Rome i dalje tema na "čizmi"

Zvezdaši podigli borbenu gotovost Italijana: Navijači Lacija poručuju "Ne smemo da završimo kao Romanisti"
Delije pale zastavu - Copyright MN Press

Otimanje transparenta navijača Rome od strane pristalica Crvene zvezde napravilo je uzbunu u italijanskom "tifo" svetu, piše rimska Republika.

Prema saznanjima ovog dnevnika prepad "delija" u Rimu na navijače "vučice", koji su nosili transparente, među njima i čuveni "Fedayn", podstakao je sve grupe da pojačaju obezbeđenje svojih relikvija prilikom transporta. "Lacijali" su jedni od njih.                                                                 

- Pratnja uključuje 40 ljudi za bezbedan transport najvažnijih transparenta, uključujući i Diabolikov. Povorka automobila kreće iz sedišta u ulici Gregorio VII stiže do Ponte Milvio, mesta okupljanja organizovanih navijača Lacija pre ulaska na Olimpijski stadion. Ponovo se stvara pratnja na kraju meča. Lacijali žele da poruče: "Ne smemo da završimo kao Romanisti” - piše Republika.

Posebna pažnja se obraća na transparent pokojnog vođe grupe "Irudićibili" Fabricija Pišitelija  zvanog "Dijabolik". On je ubijen 2019. godine u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, a navijači Lacija i dalje čuvaju njegov transparent kao najvredniji deo njegove huliganske zaostavštine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike