Barseloninim mukama nema kraja! La Liga Kataloncima zadala žestok udarac, posledice bi mogle da budu porazne!

13.03.2023

17:18

0

Autor: A. Š.

Velikan sa Nou Kampa bi zbog ove odluke na leto mogao da ostane bez svoje najveće nade potpuno besplatno

Barseloninim mukama nema kraja! La Liga Kataloncima zadala žestok udarac, posledice bi mogle da budu porazne!
Gavi - Copyright Profimedia

Barselona dugo već trpi žestoke udare sa svih strana. Najveće od rukovodstva La Lige, koja je u ponedeljak još jednom udarila ozbiljan šamar katalonskom gigantu.

Čime se to klub na „Nou Kampa“ toliko zamerio vodećim ljudima španskog fudbala verovatno će ostati misterija, tek odgovorni u La Ligi koriste sve moguće pravne akte kako bi na Barsi "trenirali strogoću".

Iako je prošlog leta Đoan Laporta uradio hudinijevski posao kako bi Ćaviju omogućio pojačanja uz pomoć kojih Katalonci ove sezone sigurno gaze ka povtatku na nacionalni tron, brljotine prethodnih rukovodstava su očigledno sada došla na naplatu, pa je tako nedavno protiv kluba podignuta optužnica u kojoj se terete za korupciju.

Ukoliko ih sud proglasi krivim Barselona bi zbog toga mogla da bude izbačena iz Primere, ali dok taj slučaj dobije svoj epilog čelnici Barse moraće da pronađu model po kojem će uspeti da zadrže, u ovom trenutku možda i najveću, nadu poniklu u njihovoj „La Masiji“ Gavija.

Podsetimo, Katalonci su nedavno, posle mnogo periperija, konačno uspeli mladog vezistu da vežu profesionalnim ugovor, koji je u ponedeljak španski sud poništio na tužbu La Lige.

Gavi je pre potpisivanja ugovora vrednog osam miliona evra po sezoni igrao pod Ćavijevom palicom kao član B tima Barse, a posle ove odluke narednog leta bi mogao da napusti „Nou Kamp“ kao slobodan igrač, s obzirom da mu stipendijski ugovor koji ima sa Kataloncima ističe na kraju tekuće sezone.

Treba istaći i da je „radost“ čelnika La Lige, koji su pre izvesnog vremena obećali da će se do poslednjeg dana boriti da ponište Gavijev ugovor sa Barselonom, trenutna s obzirom da odluka suda još nije pravosnažna.

Ipak, veliko je pitanje da li će i na koji način odgovorni na „Nou Kampu“ uspeti da zadrže jednog od igrača oko kojeg su gradili budućnost kluba, zbog već poznatih ogromnih finansijskih poteškoća s kojima se bore mesecima unazad. Imajući sve to u vidu, španski mediji nisu preveliki optimisti da će Gavi i naredne sezone kreirati igru Barselone, za koju do kraja takmičarske godine ima pravo da nastupa pod stipendijskim ugovorom koji već ima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike