Barselona je najveća enigma prelaznog roka! Niko nema pojma odakle im toliko para za pojačanja!

13.07.2022

14:45

0

Autor: 24sedam

Katalonci predstavili trećeg novajliju, a svi su u čudu zbog poslova giganta sa „Nou Kampa“

Barselona je najveća enigma prelaznog roka! Niko nema pojma odakle im toliko para za pojačanja!
Frank Kesi i Đoan Laporta - Copyright Profimedia/JG/Alamy Live News

Najzanimljiviji period u godini za svakog fudbalskog fanatika uveliko traje. Pijaca radi punom parom, na dnevnom nivou završava se na desetine transfera, a među aktivnijim klubovima u dosadašnjem toku prelaznog roka je i Barselona.

Ništa tu, u principu, nije čudno. Sezona bez trofeja jasan je signal da nešto u ekipi mora da se menja, ali jedan podatak zbunjuje sve koji imaju dodirnih tačaka sa najvažnijom sporednom stvari na svetu – Katalonci su u ozbiljnoj finansijskoj krizi!

Prošlosezonski odlazak klupske ikone Lea Mesija jasno je pokazao u kakvom stanju je bankovni račun Barselone, koja je ovog leta već predstavila Frenka Kesija, Andreasa Kristensena i Rafinju, čiji je transfer iz Čelsija danas potvrđen.

Dok su novajlije iz Milana i Čelsija relativno lako objašnjive, s obzirom da su u Barsu stigli kao slobodni igrači, svi se pitaju odakle katalonskom gigantu novac za Brazilcu, koji je Lidsu plaćen 58 miliona evra plus dodatnih osam koje bi premijerligaš mogao da inkasira kroz određene bonuse. A dodajmo tome i da Barselona pokušava da otkupi Roberta Levandovskog od Bajerna.

- Da budem iskren, ne znam. Ljudi iz sveta fudbala ne znaju, menadžeri ne znaju… Niko ne zna kako u ovom trenutku imaju toliko novca – istakao je italijanski novinar i transfer guru Fabricio Romano.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike