Barselona se opasno igra sa ugledom, preti joj velika blamaža! Kesi i Kristensen od subote slobodni igrači!

10.08.2022

17:56

0

Autor: 24sedam

Katalonci moraju kako znaju i umeju da registruju novajlije

Barselona se opasno igra sa ugledom, preti joj velika blamaža! Kesi i Kristensen od subote slobodni igrači!
Frank Kesi i Đoan Laporta - Copyright Profimedia/JG/Alamy Live News

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta opasno se igra sa ugledom iovako posrnulog katalonskog giganta. Prošloletošnji odlazak ikone moderne Barsine istorije Lea Mesija do temelja je uzdrmao „Nou Kamp“, a posle razočaravajuće sezone tekući prelazni tok uneo je dašak optimizma među ljubitelje Barselone.

Potpuno neočekivanim manevrom, kojim je prilično iznenadio evropske fudbalske delatnike, Laporta je uspeo da obezbedi finansijska sredstva za angažovanje pojačanja kojima će Ćavi Ernandez bez ikakve dileme moći da se upusti u potpuno ravnopravnu borbu za sve trofeje u nastupajućoj sezoni. Ukoliko klupksi čelnici prethodno uspeju da ih registruju za takmičenje u Primeri…

I upravo u toj „zavrzlami“ leži potencijalno veliki problem za Katalonce. Kako je preneo „ESPN“, Frank Kesi i Andreas Kristensen u ugovorima koje su potpisali ovog leta imaju klauzule koje im garantuju čiste papire za odlazak ukoliko ne budu registrovani za početak sezone u Primeri, koja za Barsu startuje predstojeće subote u 21 čas, kada na „Nou Kamp“ stiže Rajo Valjekano.

Podsetimo, Laporta i njegovi saradnici muku muče da ispune sve uslove finansijskog fer-pleja koje zahteva La Liga. Nedavni pokušaj Barselone da registruje ovoletošnja pojačanja doživeo je fijasko, a sive oblake nad Kataloniju dodatno navlači to što u ovom trenutku uopšte ne deluje izvesno da će problem biti rešen do prvog meča u sezoni.

Ono što, samo trenutno, umiruje sve na „Nou Kampu“ jeste to što zasad nema indicija da će pomenuti tandem iskoristiti opciju za izlazak iz ugovora sa Barsom. Međutim veliki problem će biti ukoliko katalonski klub problem ne reši do poslednjeg dana avgusta, kada je krajnji rok za registraciju igrača za nastup u Primeri…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike