Najveći problem je glava, igraju u grču: Duljaj prepoznao problem Partizana, pogodila ga reakcija navijača

11.03.2023

15:47

0

Autor: A. S.

Priznao je i da su čelnici posetili ekipu nakon meča sa Kolubarom

Najveći problem je glava, igraju u grču: Duljaj prepoznao problem Partizana, pogodila ga reakcija navijača
Igor Duljaj - Copyright FK Partizan/Sandić foto

Partizanu ovog proleća baš i ne ide. Šampionska trka je po svemu sudeći gotova, Crvena zvezda ima velikih 18 bodova prednosti, a tim se polako uhodava sa novim trenerom, Igorom Duljajem.

Nekadašnji fudbaler crno-belih, klub je preuzeo neposredno pred večitog derbija, a na prvu pobedu i dalje čeka. U nedelju gostuju ekipi Mladosti u Lučanima, što je prilika za bodove, a Duljaja optimizam još uvek nije napustio.

- Najveći problem je glava. Kada bi oni ono što rade na treningu preslikali na utakmice, ne bih brinuo, dajem svoj maksimum kao i oni na treningu, kada dođe ta utakmica, igraju u grču. To je sve psihološke prirode. Ima onaj točak koji se okreće u kontra smeru, na meni i njima je da to prvo zaustavimo, a onda da ga okrenemo u pravom pravcu. Nije lako, nije rekao da će biti lako. Najveći problem je glava i verujem da ćemo ispraviti to - kazao je Duljaj, pa se dotakao navijača i protesta na meču sa Kolubarom:

- Ja mogu energiju da trošim na ono što mogu da promenim, ja sam pozvao na regrutaciju i mobilizaciju. Došli su moji sinovi i njihovi drugari, došli su moji drugari, tu ima pomaka. Ja nisam ovde da vodim politiku kluba, ja sam ovde da treniram i trošim energiju na ono što mogu da popravim. Činjenica da je tako, ja ne mogu da promenim, niti se upuštam u to. Da li bi bilo bolje da ima više publike i da imamo podršku, naravno da da. Mi moramo da živimo s tim, naravno da je stresno, ali moramo da živimo i radimo pod stresom.

Ali, pored toga što su navijači napustili tribine, pojedini su ušli u sukob sa igračima.

- Mnogo teško je kada sa strane čujete neke neprijatne poruke koje su poslate njima. Ja sam imao tu situaciju kad sam igrao, ali to su bili protivnički navijači i bilo je lakše, mnogo je teško kad čujete od nekoga ko stvarno voli i poštuje Partizan. To je tako. To je teret Partizana, mora da se nauči da se živi s time. Moramo da gledamo šta je do nas da to promenimo, pre ili kasnije će se to promeniti - istakao je Duljaj i naveo da je iduća utakmica "finale" za njegovu ekipu.

- Nama je svaka utakmica finale, prva sledeća je najvažnija. To su Lučani, gde pretpostavljam da ćemo imati teške uslove za igru, međutim, to je realnost, ono što tražim od njih i od sebe jeste da budemo odgovorni i da rade ono što rade na treningu. Ako to budu raidli na samoj utakmici, ne bi trebalo da bude problema. Neće biti lako, niko nije rekao da će biti lako.

Zdravstveno stanje ekipe

- Belić je počeo da trenira, što se tiče nekih igrača, imaću jasniju sliku posle današnjeg treniga. Imali su probleme na poslednjoj utakmici, nemam šta da krijem, ali tek ću znati posle treninga kakvo je njihovo stanje. Na osnovu toga mogu da planiram sastav za sledeću utakmicu - kazao je Duljaj.

Trener crno-belih navodi da će učiniti sve da razmrda ekipu, a smatra da je razgovor od presudne važnosti.

- Morate sve da probate da razmrdate ekipu, mi pričamo, kada smo postigli gol protiv Kolubare, trebalo je da bude malo više žara, malo više energije, nije ni njima lako. Ja sam tu 10-ak dana, ja osećam njih. Nije im lako, ali razgovor, razgovor pomaže i verujem da kad krene pozitivna energija, a to je pobeda, da će njima biti mnogo lakše. Kao da će pasti teret s leđa - istakao je Duljaj i priznao da su ekipi posle meča sa Kolubarom posetili čelnici kluba:

- Ono što sam uvek naučio i kod kuće i bilo gde, sve što se dešava unutar kuće, ostaje unutar kuće.

Na kraju, kratko je prokomentarisao i stanje na tabeli, gde su za Partizanom Čukarički i TSC.

- Oni su iza nas, ne razmišljamo o tome. Ako se neko boji, taj strah će da prenese i na igrače. Ja se ne bojim, radim odgovorno, maksimalno sam posvećen kao i igrači. Ne sme da bude straha, ne sme da bude prostor za neki strah, najvažnije je kada pošteno radiš, kada si hrabar, doći će sve na svoje mesto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike