Mesi je stvarno najbolji na svetu! FIFA podelila nagrade - totalna dominacija Argentinaca!

27.02.2023

22:11

0

Autor: 24sedam

Martinez najbolji golman, Skaloni trener, a Gaučosi najbolji navijači

Mesi je stvarno najbolji na svetu! FIFA podelila nagrade - totalna dominacija Argentinaca!
Lionel Mesi - Copyright Profimedia

FIFA je kao i svake godine organizovala gala spektakl na kome su bile dodeljene nagrade za najbolje u 2022. godini. Očekivano ili ne, tek Argentinci su posle osvajanja Mundijala izdominirali na večerašnjoj dodeli nagrada, pokupivši gotovo sva priznanja koja su mogli.

U konkurenciji za najboljeg igrača sveta bili su Karim Benzema, koji je sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona, Kilijan Mbape, mlada zvezda Pari sen Žermena kome će ova nagrada zasigurno pripasti u nekoj od narednih godina i Lionel Mesi, osvajač Mundijala u Kataru. Definitivno ne bi bilo nepravdeno dati ovu nagradu bilo kome od njih trojice, ali je ona ovoga puta otišla u ruke Argentincu i to po sedmi put!

Argentinac je prvi put ovo priznanje poneo 2007. godine, dok je još igrao za Barselonu, a u tekućoj sezoni već je odigrao 39 utakmica, postigao 30 golova i upisao 20 asistencija. Ono što je još važnije, osvojio je nekoliko trofeja. Francuska liga, francuski Kup, Svetsko prvenstvo, kao i nagradu za najboljeg igrača Mundijala.

Za najboljeg trenera je izabran selektor Argentine, Lionel Skaloni. On je uspeo da sa "Gaučosima" osvoji dugo čekanu titulu prvaka sveta. U konkurenciji su bili i šef stručnog štaba Real Madrida, Karlo Anćeloti, kao i trener Mančester sitija, Pep Gvardiola.

Titulu najboljeg golmana poneo je čuvar mreže Aston Vile, Emilijano Martinez, takođe osvajač Mundijala u Kataru. On je za konkurente imao golmana Sevilje, Jasina Bonoa i Real Madrida, Tiba Kurtou, koji je uprkos tome što se nije okitio ovom titulom, uvršten u FIFA najboljih 11.

Za najbolje naviače su progalšeni argentinski. Oni su ovu nagradu poneli potpuno zasluženo, s obzirom na to da su bili ogroman vetar u leđa svojim fudbalerima tokom Mundijala u Kataru. U izboru su još bili i fanovi Japana, kao i Abdula Al Salmi, čovek koji je na biciklu prešao 1600 kilometara kako bi došao u Katar.

Izglasani su i igrači koji čine FIFA najboljih 11, odnosno, neku vrstu startne postave u formaciji 3-3-4: Kurtoa - Hakimi, Van Dajk, Kanselo - Kazemiro, Modrić, De Brujne - Mbape, Mesi, Haland Benzema.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike