Francuzi traže kaznu za Martineza zbog ruganja Mbapeu i rasističkih uvreda

23.12.2022

08:49

0

Autor: 24sedam

Emilijano Martinez se odmah posle dobijanja priznanja za najboljeg golmana Mundijala obrukao, a posle je nastavio nerazumnim ruganjem Mbapeu

Francuzi traže kaznu za Martineza zbog ruganja Mbapeu i rasističkih uvreda
Copyright Printscreen/Twitter/axel_fln

Francuska je sa zvaničnog mesta uputila žalbu Fudbalskom savezu Argentine na ponašanje njihovog golmana Emilijana Martineza zbog brutalnog ismejavanja Kilijana Mbapea posle finala Svetskog prvenstva.

Ovaj 30-godišnjak zatražio je u svlačionici minut ćutanja za Mbapea, da bi se ovo neshvatljivo ponašanje prema najboljem strelcu Mundijala nastavilo tokom proslave titule u Argentini. On je nosio lutku tokom parade u Buenos Ajresu, na kojoj je bilo zalepljeno lice Francuza.

Martinezovi postupci otišli ​​su "predaleko" za Noela Le Graea, predsednika francuskog fudbalskog saveza, pošto je napisao zvanično pismo žalbe.

- Pisao sam svom kolegi iz argentinskog saveza Klaudiji Tapiji, smatram da su ti ekscesi nenormalni, u kontekstu sportskog takmičenja, i teško mi je da ih razumem. Ovo ide predaleko. Mbapeovo ponašanje je bilo primerno - rekao je Noela Le Graea.

Na pisanje Le Graea nadovezala se žalba i francuske ministarke sporta Ameli Udea-Kastera:

- Smatram da je ovo žalosno. Koliko god da je naš tim znao da gubi sa sjajem, način na koji je ovaj argentinski tim postupio posle ove pobede nije dostojan meča koji smo videli. Ovo su neprimereni komentari - rekla je ministarka i dodala:

- Odmah sam reagovala čim je, u pesmama argentinskih navijača, došlo do napada rasističke prirode na neke naše igrače poput Komana. Bilo je i dalje neprimerenih šala protiv Čuamenija (sa Martinezove strane - prim. a), vulgarno i neprikladno, zaista nije doraslo izazovu. Oni su neelegantni pobednici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike