Zvezdin Murinjo ima novi posao! Bivšem treneru crveno-belih ukazano veliko poverenje!

24.02.2023

10:29

0

Autor: G. F.

Aleksandar Janković je novi selektor Kine

Zvezdin Murinjo ima novi posao! Bivšem treneru crveno-belih ukazano veliko poverenje!
Aleksandar Janković - Copyright MN Press

Ima neka tajna veza između Srbije i Kine. Ima, ima. I u sportu!

Posle košarkaške reprezentacije najmnogoljudnije zemlje na svetu koju odnedavno vodi bivši selektor Orlova Aleksandar Đorđević, sada je i na fudbalsku selektorsku klupu seo Srbin.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković vodiće ovu azijsku reprezentaciju, a glavni cilj koji mu je postavljen je da ih odvede na Svetsko prvenstvo 2026. godine! Janković, ili Zvezdin Murinjo, kako su ga prozvali dok je sedeo na klupi beogradskih crveno-belih, u Kini je već 5 godina.

Imao je angažman u U-19 selekciji, pa dve godine u U-20, a poslednje dve godine radio je kao selektor igračima do 23 godine starosti.

Očigledno je da je napravio ime u Kini i da čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza veruju u njega, ostalo je samo da Janković ukazano poverenje i opravda.

Pred njim je bez sumnje izuzetno težak posao jer je Kina samo jednom u istoriji uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo. I tada ih je vodio Srbin - Bora Milutinović. Moguće je da "tajna veza" Srbije i Kine i ovog puta donese velike rezultate.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike