Saša Đorđević preuzeo Kinu! Posao mu završio njegov veliki kritičar iz 2019. godine

16.11.2022

08:47

0

Autor: 24sedam

"Sale nacionale" ponovo u ulozi selektora nakon što je nacionalni tim Srbije napustio posle Mundobasketa u Kini 2019. godine

Saša Đorđević preuzeo Kinu! Posao mu završio njegov veliki kritičar iz 2019. godine
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Aleksandar Saša Đorđević ponovo je selektor, a vodiće računa o selekcije Kine!

Đorđević je bio najsupešniji selektor nacionalnog tima Srbije sa kojom je osvojio tri srebrne medalje: na SP 2014. u Španiji, 2016. na OI u Riju i na EP 2017. godine.

"Orlove" je napustio posle petog mesta na Mundobasketu u Kini 2019. godine.

- Velika mi je čast postati selektor reprezentacije Kine! Veliki profesionalni izazov prihvatam sa najvećim entuzijazmom, jednakim ličnim osećajem odgovornosti! Puno rada je pred nama da pokušam da postignem najviše moguće ciljeve - napisao je Đorđević na Tviteru.

 

 

Intresantno je da je transfer Đorđevića u Kinu završio poznati srpski menadžer Miško Ražnatović, koji je bio jedan od retkih kritičara lošeg plasmana "orlova" na poslednjem Svetskom prvenstvu:

- Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas - rekao je 2019. godine Ražnatović

- Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača – mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom.

Đorđević je kao selektor Srbije imao dozvolu KSS da radi u klubovima, pa je tako u to vreme vodio brigu i o Bajernu, Panatinaikosu i Virtusu. Tek će se saznati kakav je stav Kineza po pitanju sporednog angažmana njihovog selektora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike