Belingem se vraća u Englesku, čeka ga crveni dres! Transfer će oboriti rekorde!

24.02.2023

08:24

0

Autor: D. P.

Odigrao 26 utakmica za Borusiju Dortmund, postigao deset golova

Belingem se vraća u Englesku, čeka ga crveni dres! Transfer će oboriti rekorde!
Džud Belingem - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Vezni igrač Borusije Dortmund Džud Belingem spreman je na novi važan korak u karijeri.

Momak rođen 29. juna 2003. godine u engleskom gradiću Stauerbridžu posle igranja u kadetima Birmingema i eksplozije u Dortmundu, spreman je da se vrati u domovinu i zaigra za slavni klub.

Kako piše " THe Athletic", Belingem nema ništa protiv ideje da zaigra za Liverpul uprkos činjenici da bi ga dolazak među "redse" mogao da košta igranja u Ligi šampiona na šta ukazuje tabela Premijer lige.

Belingemov aktuelni ugovor sa nemačkim klubom traje do leta 2025. godine. Ovaj 19-godišnji Englez je ove sezone odigrao 26 utakmica za Borusiju Dortmund, postigao je deset golova i šest asistencija.

Bio je član tima Engleske na Mundijalu u Kataru, a procenjen je na 110.000.000 evra prema Transfermarktu. Očekuje se da će Dortmund tražiti veći iznos od procenjenog! Real je već izrazio želju da ga dovede, dok je Liverpulov menadžer Jirgen Klop već pričao na ovu temu:

- Kada pričamo o igraču kao što je Belingem, nema potrebe da govorimo o novcu. Igra kao da ima 28 godina. Onaj ko ne razume fudbal nikada ne bi mogao da prepozna koliko godina ima. Belingem je pružio apsolutno sjajne partije na Mundijalu, a ono što je on sposoban da učini teško može da se nauči. Šta više da kažem? Ceo svet vidi da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču, a ja sam već tri godine toga svestanrekao je nemački stručnjak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike