Bruno oduševljen kako je trener disciplinovao Ronalda i Rašforda: Red mora da se zna ili će svi da vas gaze!

23.02.2023

17:24

0

Autor: P.K.

Portugalac oduševljen i kako je Ten Hag rešio Sančove probleme

Bruno oduševljen kako je trener disciplinovao Ronalda i Rašforda: Red mora da se zna ili će svi da vas gaze!
Erik Ten Hag - Copyright Tanjug/AP Photo/Wason Wanichakorn

Portugalski as Bruno Fernandeš pohvalio je trenera Erika Ten Haga što je uspeo da sprovede svoja stroga pravila u Mančester junajtedu od kada je letos preuzeo klub.

Holanđanin je u julu preuzeo kormilo kluba, koji je prethodnu sezonu završio na šestom mestu, sa 13 bodova manje od četvrtog.

Fernandeš je priznao da on i njegovi saigrači nisu u početku bili sigurni koliko će strog biti bivši trener Ajaksa prema igračima, ali su ubrzo shvatili da će zahtevati primerno ponašanje na terenu i van njega u želji da vrati klub na staze stare slave.

- Kad je došao i kada smo krenuli na turneju i sa treninzima, rekao je: "ili uradi to, ili ne igraš". Svi su se u početku pitali: "da li će to stvarno uraditi?". I onda je to uradio mnogo puta, sa Kristijanom, sa Džejdonom, sa Markusom – rekao je Bruno u potkastu Rija Ferdinanda.

Ten Hag je u prvih šest meseci imao nekoliko velikih problema na Old Trafordu. Redovno je izostavljao Kristijana Ronalda iz prvog tima u početku sezone, pa ga uopšte nije stavio u tim kad je Portugalac besno reagovao što je trener hteo da ga uvede kao zamenu u finišu meča sa Totenhemom, da bi na kraju klubu dao zeleno svetlo posle čuvenog intervjua u kome je Ronaldo ispljuvao klub i ekipu.

Ten Hag je u isto vreme i sklonio Džejdona Sanča od prvog tima zbog njegovog mentalnog i fizičkog stanja, ali je ipak ceo problem rešio brižno i uspešno je vratio krilo u tim.

Slučaj Rašford

Ali, način na koji je izašao na kraj sa Markusom Rašfordom u decembru je posebno impresionirao Fernandeša.

Rašford se vratio sa svetskog prvenstva i davao je golove na uzastopnim utakmicama, protiv Barnlija i Notingem Foresta, i bio je baš u formi, ali se uspavao i propustio je trening pred novogodišnje gostovanje Vulverhemptonu.

Fernandeš je mislio da će mu Ten Hag oprostiti, ali ga je Holanđanin izostavio iz prvog tima. Portugalac kaže da je Rašford razumeo njegov stav, jer je trener bio konzistentan cele sezone kada su igrači kršili klupsku disciplinu.

Tanjug/AP
 

- Markus je tada verovatno bio u najboljoj formi, uradio je nešto pogrešno i trener ga je izbacio iz tima. Svi smo u prvom trenutku mislili: "on nam je glavni igrač, treba nam", ali sam malo posle pričao sa Davidom (De Heom) i shvatio sam: "mora da bude ovako" jer bi onda mladi mislili: "ako njima ništa ne radi, neće ni nama". Od Rašija je tražio da bude konzistentan u svemu, ne samo u igri i fudbalu, već i u ponašanju van terena – rekao je Bruno, pa nastavio:

- Markus je bio željan igra, ali nije pravio probleme, prihvatio je kaznu, posle je ušao, dao pobednički gol, mi smo pobedili i na kraju su se on i trener zajedno smejali. Nekada morate u kuću da uvedete pravila. U suprotnom će vas svi gaziti i nećete biti vlasnik kuće.

Ten Hagov pristup daje rezultata do sada, pošto je Junajted "živ" u svim takmičenjima i ima samo pet bodova manje od lidera Arsenala u prvenstvu. "Đavoli" u nedelju imaju šansu da osvoje prvi trofej posle šest godina, jer igraju finale Liga kupa protiv Njukasla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike