Njukasl juri prvi pravi trofej posle skoro 70 godina, vlasnici odrešili kesu za bonuse

23.02.2023

16:13

0

Autor: P.K.

Podeliće među sobom 10 puta više para nego što dobija pobednik takmičenja

Njukasl juri prvi pravi trofej posle skoro 70 godina, vlasnici odrešili kesu za bonuse
Igrači Njukasla - Copyright Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP

Igrači Njukasla podeliće milion funti bonusa ako klub u nedelju osvoji svoj prvi trofej posle 48 godina. "Svrake" igraju protiv Mančester junajteda u finalu Liga kupa, a njihov bonus je 10 puta vredniji od novčane nagrade koja sleduje pobedniku takmičenja.

Milion funti će biti podeljeno među igračima koristeći složenu formulu koja računa i odigrane mečeve i minute u ovom takmičenju ove sezone. Trener Edi Hau će takođe dobiti bonus predviđen ugovorom.

Njukasl je poslednji trofej osvojio 1975. kada je pobedio u opskurnom Teksako kupu, koji se igrao samo pet puta i u kome su se takmičili klubovi iz Engleske, Škotske, Severne Irske i Irske koji se nisu plasirali u evropska takmičenja.

Njukaslov poslednji "pravi" trofej jeste FA Kup iz 1955, dakle pre 68 godina!

Zato i ne čudi što novim vlasnicima nije žao da izdvoje pare za tek treći po važnosti trofej u Engleskoj, posle titule i FA Kupa.

Bonusi su dogovoreni prošlog leta, a Englezi pišu da su pregovori bili mnogo lakši i prijateljskiji nego kad je vlasnik bio Majk Ešli.

Inače, Engleska fudbalska liga, organizator takmičenja, pobednika Liga kupa nagrađuje sa 100.000 funti, a finalistu sa 50.000. Pobednik FA Kupa dobija dva miliona funti, a osvajač Premijer lige oko 45 miliona.

Inače, i Lorijus Karis će imati pravo na bonus, iako će finale biti njegov prvi meč od kad je jesenas došao u Njukasl. On će braniti jer je Nik Poup dobio crveni karton protiv Liverpula.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike