PSŽ će progutati ponos i vratiti trenera koga je otpustio zbog intervjua? U klubu navodno izgubili strpljenje sa Galtijeom

21.02.2023

22:32

0

Autor: P.K.

On pre povratka traži od kluba određene garancije

PSŽ će progutati ponos i vratiti trenera koga je otpustio zbog intervjua? U klubu navodno izgubili strpljenje sa Galtijeom
Tomas Tuhel - Copyright Tanjug/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Pari Sen Žermen se navodno sprema da se pospe pepelom i na mesto trenera vrati Tomasa Tuhela, koji je dobio otkaz zbog jednog intervjua, a koji, uprkos glasinama, i dalje nema posao.

Prema pisanju engleskih medija, PSŽ je izgubio strpljenje za Kristofa Galtjea, za koga se nadao da će biti dugoročno rešenje, kao i da će vratiti trenera koji je otpušten decembra 2020.

PSŽ je u nedelju gubio od Lila, a pobedio je golom Lionela Mesija u nadoknadi vremena. Na tom meču se videlo da je pored terena i sportski direktor Luis Kampos, što sam govori pod kolikim pritiskom je Galtje.

Meč sa Lilom usledio je posle poraza od Bajerna 1:0 u Parizu, a zna se da je osvajanje Lige šampiona već godinama glavni cilj kluba. Da ne pominjemo eliminaciju iz Kupa Francuske od Marseja i brojne druge probleme i skandale.

Tuhel bi pri povratku tražio garancije, iako je sada Kampos na mestu sportskog direktora, a ne Leonardo, sa kojim se svađao.

Tuhel navodno traži garancije da će ga klub štititi od moći igrača, kao i da će moći da bude fokusiran na trening i utakmice, bez mnogo mešanja u transfere. Tuhel je doveo PSŽ do finala Lige šampiona.

Njega je posla koštao sukob sa Leonardom, koji je kulminirao jednim intervjuom, u kome je rekao da se više oseća kao "političar u sportu" nego kao trener. Leonardo je tada rekao da Tuhel mora da poštuje hijerarhiju, tako da je treneru uručen otkaz.

Nemački trener je nakon toga sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, ali je otpušten zbog loših rezultata na početku sezone.

Englezi inače pišu da Tuhel ima ponude nekih klubova iz sredine tabele Premijer lige, ali on želi da se bori za trofeje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike