Lalatović pomilovan! Najavio derbi juga i spomenuo i Partizanov debakl!

17.02.2023

15:43

0

Autor: D. N.

Prvobitna kazna je bila na četiri utakmice zbog isključenja

Lalatović pomilovan! Najavio derbi juga i spomenuo i Partizanov debakl!
Nenad Lalatović - Copyright MN Press

Radnički i Radnik će u okviru 22. kola Superlige odigrati derbi Juga Srbije, a na klupi Nišlija ponovo će biti Nenad Lalatović. Podsetimo, šef struke Radničkog bio je kažnjen zbog crvenog kartona u utakmici sa ekipom Mladosti.

Prvobitno je određena suspenzija od četiri utakmice, ali je Komisija za žalbe FSS-a preinačila kaznu.

- Zaista nisam zaslužio onakvu kaznu, nisam ponovio delo zbog kojeg sam bio na uslovnoj kazni. Protiv Mladosti sam isključen posle dva žuta kartona, i bilo mi je jako teško kada sam saznao da neću moći da vodim tim na čak četiri utakmice.

Želeo bih da se zahvalim Komisiji za žalbe, klub i ja smo uložili žalbu koju smo utemeljili na argumentima i verujem da su sada odlučili po propisima - kažnjen sam jednom utakmicom, i ostaju mi tri žuta kartona - kazao je Lalatović, a zatim i najavio duel (subota, 13.00, TV Arena) sa timom koji vodi još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, Slavoljub Đorđević.

- Igramo protiv ekipe koju vrlo dobro poznajem. Imam samo reči hvale za Radnik jer su se jako dobro pojačali i na svim pozicijama u timu imaju kvalitetne igrače. Da su imali ovakav sastav na početku sezone, borili bi se za plasman u Evropu, a ne za opstanak. Makarić, Dražić, Radulović i svi ostali koji su tu imaju kvalitet da jednim potezom reše utakmicu. Igraju jako dobro iza lopte, imaju sjajnu polukontru i kontru, kada igraju na strani organizovano se brane i teško ih je probiti. Posle oduzete lopte imaju brzu tranziciju, pa moramo biti oprezni i ne smemo se opustiti niti jedan minut.

Videli ste kako je prošao Partizan protiv ekipe Mladost GAT (0:4). To sam rekao i igračima, za nas je svaka utakmica kao finale Kupa, potreban mi je maksimalan fokus svakog od njih. I dalje smo u opasnoj zoni a sve ekipe su sličnog kvaliteta i zaista je teško predvideti konačan rasplet u prvenstvu.

Lalatović je takođe dodao da je timu potreban kontinuitet dobrih rezultata.

- Želimo da ponovimo igru iz utakmica protiv Lučana (2:1) i Pazaraca (0:0) i da u meč uđemo motivisaniji od protivnika. Na pravom smo putu i iz meča u meč moramo da podižemo nivo igre. Drago mi je i što smo posle sedam godina doneli bod iz Pazara u Niš, igrači su ostavili srce na terenu, ja im čestitam na pristupu. Sada moramo da potvrdimo te bodove, ali neće biti nimalo lako, ponavljam da izuzetno cenim igrače i stručni štab Radnika.

Međutim, ne zanima me da li je naspram nas Radnik, Crvena zvezda ili neko treći, igramo na našem "Čairu" i ovde ćemo uvek ići na pobedu. Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da dođu u što većem broju i da nam butu vetar u leđa na ovoj utakmici. Meč će se igrati u subotu po lepom vremenu i ekipa i ja želimo da im se predstavimo u najboljem svetlu - objasnio je Lalatović koji je dobio pozitivne vesti iz medicinskog dela stručnog štaba.

- Oporavili su nam se Belaković i Andrić i vraćaju se u tim, što je za nas jako bitno. Sa njima imamo kvalitet više i u ofanzivnim i u defanzivnim aspektima igre - zaključio je Lalatović.

 

Superliga, 22. kolo

Petak:

Mladost - Vojvodina 16.00

Kolubara - Voždovac 18.00

Subota:

Radnički Niš - Radnik 13.00

Crvena zvezda - Čukarički 15.00

Napredak - Novi Pazar 17.00

Nedelja:

Radnički 1923 - Javor 13.00

Mladost - TSC 15.00

Spartak - Partizan 17.00

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike