Defanzivac Zvezde stigao u komšiluk! Odbio sam i dobru ponudu iz inostranstva!

06.02.2023

15:18

0

Autor: D. N.

Reč je o pozajmici do kraja sezone, a cilj je najmanje treće mesto

Defanzivac Zvezde stigao u komšiluk! Odbio sam i dobru ponudu iz inostranstva!
Detalj sa utakmice Čukarički - Crvena zvezda - Copyright MN Press

Spekulacije su dobile i zvaničnu potvrdu. Radovan Pankov i Zoran Popović će do kraja sezone igrati na pozajmici u Čukaričkom, a promocija je obavljena na Banovom brdu.

- Želim da sa Čukaričkim budemo najmanje treći i da stignemo u finale Kupa Srbije. Kad se pojavila opcija da će ovaj klub želi, iskreno oberučke sam prihvatio. Možda to javnost i ne zna, ali u međuvremenu sam odbio i jednu dobru ponudu iz inostranstva, da bih ostao ovde.

U mom novom klubu su ljudi kojima verujem, a u ovom trenutku doneo sam najbolju odluku za mene i moju karijeru. Bio sam povređen, nisam imao mnogo minuta u prethodnih šest meseci, ali sam sada maksimalno spreman - kazao je Pankov koji je i dalje pod ugovorom sa Zvezdom.

- Proveo sam prelepe tri i po godine u Crvenoj zvezdi, imam preko stotinu nastupa za klub, osvajane su titule, kupovi, igrana je Evropa sa velikim uspehom. Zaista, ne mogu niti jednu negativnu stvar da izdvojim. Svi znaju da sam veliki navijač Zvezde, u Srbiju sam se vratio baš zbog toga da bih zaigrao za taj klub. Sada je došlo do momenta kad su na redu neke druge stvari.

Kako sada stvari stoje, Pankov će u belo-crnom dresu biti jedan od iskusnijih prvotimaca.

- U Crvenoj zvezdi sam bio možda i među mlađim igračima, ovde sam među iskusnijima. Nadam se da će momci imati šta da nauče od mene, ali i ja od njih. Mogu da garantujem da ću im u svakom trenutku biti podrška na terenu, da će čuti pokoji vredan savet. Opet, nije to preterana razlika u iskustvu, svi mi igramo fudbal. Eto, možda samo imam malo više iskustva u evropskim mečevima, ali sam siguran da ćemo sjajno sarađivati.

FK Čukarički
Zoran Popović, Goran Grkinić i Radovan Pankov

Na kraju, Pankov je istakao da mu se prilično sviđa nova ekipa, sa posebnim osvrtom na prvi meč u nastavku sezone i pobedu protiv Spartaka u Subotici.

- Sviđa mi se ekipa, sviđa mi se šta sam video u Subotici. Čukarički ima mnoštvo mladih igrača, talentovanih... Borila se ekipa i sa nešto lošijim terenom protiv Spartaka, na kraju osvojila tri boda. Mišljenja sam da Čukarički ima najbolji tim posle Crvene zvezde i Partizana, na nama je da probamo da ostvarimo klupske ciljeve - zaključio je Pankov.

U sledećem kolu, ekipa Dušana Kerkeza igraće protiv Radničkog 1923.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike