Zvezdin golman se vratio tamo gde je sve počelo! Sudbina je tako htela

06.02.2023

14:50

0

Autor: D. N.

Ugovor o pozajmici je potpisan do kraja tekuće sezone

Zvezdin golman se vratio tamo gde je sve počelo! Sudbina je tako htela
Zoran Popović u utakmici sa Metalcem - Copyright MN Press

Zoran Popović i Radovan Pankov su i zvanično stigli u Čukarički. Golman i defanzivac su i dalje pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a za "Brđane" će do kraja sezone igrati na pozajmici.

Na promociji na Banovom brdu, Popović je otkrio i detalj koji nije bio baš poznat.

- Sa devet godina sam počeo da igram u Čukaričkom fudbal, prvi trener bio mi je legendarni profesor Višnjić, na inicijativu mog brata koji je tada bio u klubu. Drago mi je da sam sreo i neke ljude koji su i tada bili u klubu, kao na primer Aleksandra Perina, sadašnjeg generalnog sekretara. Bio sam deset godina ovde, potom sam otišao u Voždovac - kazao je Popović i nastavio o povratku.

- Sudbina je htela da se posle 15 godina vratim u Čukarički. Baš sam pričao sa suprugom i sa još nekim bliskim ljudima, da mi nije bilo ni na kraj pameti da ću pred kraj karijere ponovo biti na Brdu. Velika je razlika u odnosu na moj prvi boravak u Čukaričkom. Klub je u nekom trenutku na žalost krenuo stranputicom, ali se srećom pojavio novi predsednik Obradović, koji je napravio sjajnu organizaciju i jedan od najboljih klubova u Srbiji tokom prethodnog perioda. Sve ovo deluje fenomenalno, napravljeno je mnogo dobrih stvari za Čukarički - rekao je Popović i dodao da je cilj mesto u Evropi.

- Cilj je da se sa Čukaričkim domognemo trećeg mesta i da budemo sigurni za Evropu. Pankov i ja smo došli da pomognemo koliko možemo, bićemo u službi stručnog štaba, da dobro radimo, da se nametnemo i da se borimo za mesto u startnoj postavi.

FK Čukarički
Popović, Grkinić i Pankov

Ispratio sam mnogo utakmica Čukaričkom, pa i poslednju protiv Spartaka. Želeo bih najpre da pomenem Nemanju Belića, znamo se dugo, imamo sjajan odnos, dobri smo prijatelji i siguran sam da ćemo tako nastaviti i sad kad smo saigrači. Treba da guramo i bodrimo jedan drugog, da budemo obojica u službi tima.

Takođe, Čukarički ima plejadu mladih igrača, koji su eto i u Suboticu napravili prevagu. Isto tako, u klubu je nekoliko talentovanih mladih golmana, pred kojima je svetla budućnost. Na nama kao iskusnijima je da im pomognemo fudbalski i ljudski, koliko je to moguće - istakao je Popović, koji je potom pomenuo i trener golmana Olivera Kovačevića.

- Radujem se saradnji sa njim, dugo je trener golmana. Svi njegovi golmani su imali vrlo dobre rezultate, sjajno su branili. Ozbiljno je ime u sprskom fudbalu, sa ogromnim iskustvom. Videćemo šta još možemo da unapredimo kod mene, da bi to bilo na nivou koji moj novi klub očekuje - zaključio je Popović koji je retko dobijao šansu pošto je Milan Borjan bio prvi izbor u proteklim sezonama.

U narednom kolu, Čukarički će biti domaćin Radničkom 1923.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike