Zvanično! Zvezda potpisala vezistu, reprezentativca! (FOTO)

06.02.2023

14:18

1

Autor: D. N.

Igrač dolazi bez obeštećenja, a dres će u praksi zadužiti na leto

Zvanično! Zvezda potpisala vezistu, reprezentativca! (FOTO)
Fudbaleri Crvene zvezde slave gol protiv Vojvodine - Copyright MN Press

Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Markom Stamenićem, potvrđeno je na sajtu crveno-belih. Kako je navedeno, vezni fudbaler će dres kluba iz Ljutice Bogdana zadužiti 1. jula 2023. godine, i to bez obeštećenja. Ugovor je potpisan do leta 2027. godine.

O novom fudbaleru prvaka Srbije govorio je i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde.

Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao - rekao je Mrkela.

Stamenić je rođen u Velingtonu na Novom Zelandu, ali poseduje i srpski pasoš tako da neće zauzimati mesto stranca.

- Reč je o centralnom veznom fudbaleru rođenom 19. februara 2002. godine koji je visok 188 centimetara i poseduje sjajne fizičke predispozicije, kao i izvrsnu tehniku i pregled igre. U karijeri je nosio dres Vestern Subursa i Tim Velingtona, pre nego što se kao osamnaestogodišnjak otisnuo u Evropu i potpisao za Kopenhagen.

Za danskog velikana je odigrao 16 utakmica, a u međuvremenu je bio pozajmljen HB Kegeu za koji je na 23 utakmice postigao dva gola. Takođe je i standardni reprezentativac Novog Zelanda za koji je odigrao 11 mečeva - objašnjeno je na sajtu crveno-belih koji su ga predstavili i kao "gospodara veznog reda".

 

 

Podsetimo, slično je i u slučaju Pitera Olajinke koji će takođe u ekipu doći na leto. A ugovor je već potpisan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike