Nije bio faul za Zvezdu! Iz Partizana su zbog ove utakmice "grmeli" (VIDEO)

03.02.2023

16:57

0

Tada je pobedu doneo Katai, a pričalo se i o golu Pešića

Nije bio faul za Zvezdu! Iz Partizana su zbog ove utakmice "grmeli" (VIDEO)
Nemanja Milunović u utakmici Radnik - Crvena zvezda - Copyright Printscreen/TV Arena sport

"Sudijska radionica" u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi bilo je mesto na kojem su dodatno analizirane sporne situacije iz jesenjeg dela Superlige Srbije. Naravno, najviše pažnje su izazvale utakmice Crvene zvezde i Partizana.

O svemu je detaljno govorio i predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović koji je stao u odbranu sudija.

- Jesen nije bila kakvu smo očekivali. Jeste dobra, ali naša očekivanja uvek su maksimalna. Priželjkujem uspešnu sezonu. Ako treba, "gađajte" mene, komisiju i ostavite momke da sude. Garantujem da nijedan od njih nema nameru, niti svesnu želju da pomaže klubovima. Sve greške, bilo ih je jesenas, bile su plod trenutka, povišenog adrenalina, nikako namere.

24sedam
 

Jedna od situacija zbog koje se diglo mnogo prašine bila je iz utakmice Radnik - Zvezda. U samoj završnici dosuđen je slobodan udarac za goste i tada je Aleksandar Katai dao gol za pobedu. Ali sporna je bila prethodna odluka, kada je dosuđen faul. Tada je pao Nemanja Milunović.

Za Filipovića dileme nema, prekršaja nad Milunovićem nije bilo.

- Dakle nije bilo prekršaja. Postojao je minimalan kontakt. I to stalno pričamo da se ne sudi na zvuk - kazao je o spornom trenutku, a zatim i pričao o detalju iz istog meča.

Tada je sporan bio faul Bena nad igračem Radnika. Po Filipoviću prekršaj nije postojao.

- Da nije bilo namere, pogledajte i situaciju na drugoj strani. Detalj iz 74. minuta, dosuđen je prekršaj za Radnik, takođe, u zoni šuta, iako kontakta skoro da nije ni bilo. Nedostajalo je malo i sreće, uz evidentne greške, očigledno da nije postojala tendencija da se pomogne Zvezdi

Pogledajte i celo izlaganje o ovom meču.

Pričalo se i o drugim mečevima Zvezde, na primer protiv TSC-a i Novog Pazara. Na primer, pričalo se o golu Aleksandra Pešića.

- Obostrano povlačenje dva igrača i prema tome nema prekršaja - objasnio je Filipović, a zatim dodao i da je trebalo dosuditi i prekršaj za Pazarce u sudijskoj nadoknadi.

Pogledajte i ovo detaljno obrazloženje.

Pričao je i gostovanju Zvezde u Nišu. Na kraju je bilo 2:1 za goste, a prema rečima Filipovića sudija Marko Ivković je opravdano isključio Etongua, u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Nadoknada vremena je prvobitno trebalo da bude četiri minuta, ali je trajala više od osam. Tako da je Pešić gol za pobedu dao u osmom minutu nadoknade.

- Nije bilo tendencije, niti bilo kakve pomoći gostima - kazao je Filipović, a kasnije rekao i da je penal za Zvezdu u Kragujevcu ispravno dosuđen.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike