Pešićev gol za pobedu u Nišu nije po protokolu? Da li je sudija video dve lopte na terenu Čaira? (VIDEO)

24.10.2022

07:49

0

Još malo drame i nakon meča na Čairu

Pešićev gol za pobedu u Nišu nije po protokolu? Da li je sudija video dve lopte na terenu Čaira? (VIDEO)
lopta (2) - Copyright 24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde do pobede u 16. kolu Superlige nad ekipom Radničkog stigli su pogotkom Aleksandra Pešića, u sedmom minutu nadoknade.

Milunović je centrirao, lopta se odbila i stigla do Kataija, a Zvezdin "Magiko" je uputio loptu ka srcu šesnaesterca, gde je rođeni Nišlija poslao iza leđa odličnog golmana Rosića.

Ali, ono što je možda promaklo u direktnom TV prenosu ili navijačima na stadionu, moguše je videti na snimcima - u momentima dok je tekao Zvezdin napad, na terenu se našla još jedna lopta! Sa desne aut linije dospela je blizu kaznenog prostora i to u trenutku kada je Pešić zatresao mrežu i krenuo sa slavljem!

Sudija se nije oglasio, prihvatio je pogodak i ubrzo svirao kraj i pobedu Crvene zvezde, ali šta nalaže pravilnik u trenucima kada su na terenu dve lopte?

Prema pravilima IFAB (glavno telo za promenu svih pravila u fudbalu), sudija je u trenutku kada su dve lopte na terenu dužan da zaustavi meč samo ako ona druga utiče na igru.

U ovoj situaciji, to nije bio slučaj, pa je jasno - pogodak Zvezde je bio regularan.

Ovaj duel pratila je velika tenzija i drama. Nišlije su sa desetoricom na terenu ostale u 60. minutu, a ubrzo je Zvezda stigla do prednosti, koju je Marjanović anulirao, čim je ušao na teren, dok je Pešić zatresao mrežu u nadoknadi od četiri minuta, ali u 96. minutu. U nadoknadi, Radnički je zbog još jednog crvenog kartona, ostao sa devetoricom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike