Da Pešić nije pogodio, a nije svirao penal, bio bi problem! Jokić pohvalio Milanovića, ali situacija iz finiša meča izazvala analizu

12.09.2022

07:13

0

Ispit položio i Radaković

Da Pešić nije pogodio, a nije svirao penal, bio bi problem! Jokić pohvalio Milanovića, ali situacija iz finiša meča izazvala analizu
Zdravko Jokić - Copyright TV Arena sport

Proteklog vikenda, fudbaleri Crvene zvezde su prekinuli niz Novog Pazara od sedam pobeda i tako ih "skinuli" sa vrha tabele, a ključan je bio momenat iz 87. minuta.

Aleksandar Pešić je rešio pitanje pobednika u finišu meča, 2:1, a stručni konsultant TV Arena sport, Zdravko Jokić, komentarisao je sporne situacije iz 11. kola Superlige.

- Slika će nam pokazati, mi smo to usporili i izdvojili jedan deo. U momentu centaršuta, Pešić probija, ide prema golu, čekajući loptu. Međutim, u tom momentu igrač Pazara, odvlači Pešića, vuče ga za dres i pravi prekršaj. Sudija pušta igru dalje, u momentu kada Pešić pada, drži igrača za dres. Ovde su moguće dve situacije - prokomentarisao je Jokić o suđenju mladog Miloša Milanovića, pa nastavio sa obrazlaganjem pomenute situacije:

- U momentu kada plavi igrač drži Pešića i povlači mu dres visoko, da sudija nije pustio da igra teče, on bi trebalo da svira kazneni udarac. U momentu kada je bila ta situacija, da je to presudilo, kad Pešić očekuje loptu i igrač ga vuče, trebalo bi da bude dosuđen kazneni udarac za Crvenu zvezdu. Međutim, sudija je pustio i imao je na neki način sreću u smislu suđenja, da ne bude njegova greška, jer da nije bio gol, a nije svirao penal, onda bi bio problem - kazao je Jokić i podvukao da je Milanović bio dobar na ovoj utakmici.

Dotakao se sudijski ekspert i duela između lučanske Mladosti i Partizana u kojoj su crno-beli slavili sa 6:0. Međutim, pre serije golova, bila je i jedna situacija vredna komentarisanja, a glavni arbitar na ovom susretu bio je Nikola Radaković.

- Ovde je zaustavio igru, a Partizanovi igrači su stali i ne igraju dalje. Kao i kod ofsajda, kad igrač misli da je ofsajd, pa stane, znači dok sudija ne da znak, ne treba prestati sa igrom i angažovanjem u igri. Ovde se vidi da je ruka odručena, zaustavlja igru koja dolazi u kazneni prostor, čim je telo veće, štiti prostor i dobra odluka sudije je da bude kazneni udarac - kazao je Jokić, pa istakao da ne misli da je ovaj trenutak bio ključan:

- Ne mogu da kažem, čuli ste trenera kad je rekao da su 25 puta bili bolji, a nisu dali gol, a posle su dali, tako da kad su se mnogo istrošili u tom periodu igre, a nisu dali gol, a kasnije su lakše postizali. U drugom poluvremenu, kako su padali golovi,t ako je bilo sve manje situacija za nas - podvukao je Jokić o utakmici Mladosti i Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike