Čelsi razbio kasu - Enco Fernandez je najskuplji igrač u istoriji Premijer lige!

30.01.2023

18:04

0

Autor: A. Š.

Kako prenose britanski mediji, dogovor sa Benfikom je postignut, Plavci plaćaju više od izlazne klauzule

Čelsi razbio kasu - Enco Fernandez je najskuplji igrač u istoriji Premijer lige!
Enco Fernandez - Copyright Profimedia/Moritz Muller/Alamy Live News

Veovatno najveća transfer saga januarskog prelaznog roka je završena! Tako barem tvrdi englesko izdanje portala „90min“, koji tvrdi da je Čelsi postigao dogovor sa Benfikom oko kupovine Enca Fernandeza.

Kako tvrde izvori novinara Grejma Bejlija, Plavci će ovim transferom postaviti rekord Premijer lige, pošto su za Argentinca pristali da plate 130 miliona evra (115 miliona funti).

Zanimljivo, to je više nego što iznosi izlazna klauzula iz Fernandezovog ugovora sa Benfikom (120 miliona), ali je Čelsi bio primoran da ide na veću cifru s obzirom da su insistirali na plaćanju obeštećenja u ratama.

Čelsi od početka januara obigrava oko Argentinca, koji je zaludeo najmoćnije evropske klubove sjajnim izdanjima na Mundijalu u Kataru. Još tokom planetarnog šampionata, na kojem se sa "gaučosima" popeo na tron, počele su spekulacije o njegovom odlasku iz Benfike, koja je uspešno odolevala svim napadima znatno bogatijih konkurenata.

Ipak, Čelsi je bio uporan. Strpljivo su odgovorni na "Stamford bridžu" čekali svoju priliku i u finišu prelaznog roka krenuli na sve ili ništa. "Žestoko su napali" vodeći ljudi "plavaca" Ruija Koštu, koji je na kraju uspeo da ispregovara još jedan maestralni izlazni transfer, pošto je prošlog leta prodao Darvina Nunjeza Liverpulu za 100 miliona evra.

Kako, prenosi portal "90min", Fernandez, koji je sa Čelsijem odavno dogovorio lične uslove, u ponedeljak nije trenirao sa Benfikom, što je još jedan od znakova koji govore u prilog tome da je posao blizu realizacije. Ukoliko se cifre do kojih su došli Britanci ispostave kao tačne, londonski klub će srušiti rekord u plaćanju obeštećenja za jednog igrača, koji je leta 2021. postavio Mančester siti dovođenjem Džeka Griliša iz Aston vile za 100 miliona funti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike