Ronaldo i Mesi opet odmerili snage i ponovo je "sevalo"! Svet je video spektakl, kao i golove dva mađioničara (FOTO)

19.01.2023

19:08

0

Autor: D. N.

Nejmar je promašio penal, a veliki deo utakmice PSŽ je igrao sa čovekom manje

Ronaldo i Mesi opet odmerili snage i ponovo je "sevalo"! Svet je video spektakl, kao i golove dva mađioničara (FOTO)
Mesi, Nejmar i Ronaldo u utakmici u Rijadu - Copyright Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ponovo su se na terenu jedan protiv drugog našli Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Ovog puta u prijateljskoj utakmici koju su u Rijadu u Saudijskoj Arabiji odigrali Pari Sen Žermen i zvezde Al Hilala i Al Nasra, najvećih saudijskih klubova.

Rezultat je bio 5:4 u korist prvaka Francuske.

"Sveci" su iskoristili "rupu" u rasporedu pa su otputovali na mini turneju, a ceo svet je pratio okršaj Portugalca koji je nedavno potpisao za Al Nasr i Mesija, člana PSŽ-a.

Poveli su Parižani već u 3. minutu, a strelac je bio Mesi koji je nedavno u Kataru postao prvak sveta.

Nešto kasnije, u 34. minutu Ronaldo je pogodio sa bele tačke, da bi u 39. minutu Huan Bernat presekao jednu kontru gostiju. Zbog povlačenja sa leđa dobio je Španac direktan crveni karton.

Ali to nije bio kraj uzbuđenjima u Rijadu. U 43. minutu PSŽ je ponovo poveo, a strelac je bio Markinjos. Asistent je bio Kilijan Mbape, Samo pet minuta kasnije, u sudijskoj nadoknadi penal je izveo Nejmar, ali neuspešno.

Ipak, na poluvreme se otišlo uz rezutat 2:2, pošto je Ronaldo dao svoj drugi gol, ovog puta iz igre.

U 54. minutu, Serhio Ramos je ubacio loptu posle odličnog prodora Mbapea sa leve strane. Samo tri minuta kasnije, bilo je 3:3, a strelac je bio Đang. Zbog igranja rukom Al Bulajhija, dosuđen je novi penal, a Mbape je prišao lopti. I bio siguran. Za 4:3.

U tom istom, 60. minutu izašao je Ronaldo i dobio aplauze sa tribine punog stadiona "Kralj Fahd". Tada su izašli i Nejmar, Navas, Mbape, ali i Mesi. To je na neki način bio i kraj spektakla, jer se ovaj meč u velikoj meri gledao baš zbog njih dvojice.

Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
 

Goleadi nije bio kraj, pošto je na 5:3 povećao Ugo Ekitike koji je na teren ušao u 62. minuta. Samo 16 minuta bio je i strelac.

I u trećem minutu nadoknade, Anderson Taliska je pogodio za 5:4.

Inače, Ronaldu će ostati i "uspomena" na ovaj meč. U sudaru sa golmanom Kejlorom Navasom, dobio je i masnicu. Sve se desilo tokom prvog poluvremena, prilikom vazdušnog duela.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike