Mesi protiv Ronalda – zakazano je! Ovaj duel stiže brže nego što je bilo ko mogao da očekuje!

16.01.2023

23:44

0

Autor: A. Š.

PSŽ dolazi u Saudijsku Arabiju na prijateljski meč koji će im doneti milione evra

Mesi protiv Ronalda – zakazano je! Ovaj duel stiže brže nego što je bilo ko mogao da očekuje!
Kristijano Ronaldo i Leo Mesi - Copyright Profimedia

Saudijska Arabija doživljava fudbalsku renesansu. Pošto je krajem prošle godine Kristijano Ronaldo odlučio da kaže zbogom evropskom fudbalu i karijeru nastavi u Al Nasru, Saudijci nastavljaju da žive svoj san.

Minulog vikenda u Rijadu su mogli da gledaju španski El Klasiko u kojem je Barselona pobedila madridski Real i osvojila Superkup, a već u sredu na istom mestu igraće se i derbi Dela Madonina u kojem će se Milan i Inter boriti za isti trofej ali u italijanskom fudbalu.

Ipak, obe ove spektakularne utakmice na kraju će ispasti samo predigra za spektakl koji se očekuje u četvrtak, kada će se na suprotnim stranama terena, brže nego što je iko mogao i da zamisli, naći Leo Mesi i Kristijano Ronaldo.

Kako piše ugledni francuski „Lekip“, PSŽ je odlučio da ode na mini turneju u Saudijsku Arabiju, gde Mbape, Nejmar, Mesi i drugovi odigrati prijateljski meč protiv "Ol star" tima Rijada, koji će biti sastavljen od fudbalera Al Nasra i Al Hilala i koje će sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi portugalski superstar.

A zbog čega su se čelnici francuskog šampiona odlučili na ovaj izlet? Pa, već možete i da pretpostavite. Kako prenosi „Lekip“, Parižani bi sa ove turneje trebalo da se vrate bogatiji za više od 10 miliona evra, što će klupskoj kasi dati određeno „veštačko disanje“, s obzirom da je finansijski deficit prošle sezone iznosio 370 miliona evra, koliko bi trebalo otprilike da bude i na kraju tekuće takmičarske godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike