Šok! Mesi je tu, ali nema Ronalda! Portugalac nije nominovan za najboljeg na svetu

12.01.2023

19:16

0

Autor: D. N.

CR7 je 2016. i 2017. biran za najboljeg, osim Argentinca u konkurenciji je još 13 fudbalera

Šok! Mesi je tu, ali nema Ronalda! Portugalac nije nominovan za najboljeg na svetu
Leo Mesi ljubi jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri - Copyright Profimedia

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je listu kandidata za najboljeg fudbalera. Među 14 nominovanih se nalazi i Lionel Mesi koji je sa Argentinom postao prvak sveta u Kataru, ali ne i Kristijano Ronaldo koji je nedavno potpisao za Al Nasr iz Saudijske Arabije.

Kandidati za najboljeg, uz Mesija su i njegov zemljak Hulijan Alvarez, Englez Džud Belingem, Francuzi Kilijan Mbape i Karim Benzema, Belgijanac Kevin de Brujne, Norvežanin Erling Haland, Marokanac Ašraf Hakimi, Poljak Robert Levandovski, Senegalac Sadio Mane, Hrvat Luka Modrić, Egipćanin Mohamed Salah i Brazilci Vinisijus i Nejmar.

 

 

Kao što je rečeno, nema Portugalca koji je prestižnu nagradu osvajao dva puta uzastopno, 2016. i 2017. godine. Ovo je inače prvi put da CR7 nije uvršten u izbor za najboljeg.

Kandidature su objavljene i u drugim kategorijama. Za trenera godine će biti izabran jedan od ovih ljudi, Argentinac Lionel Skaloni, Marokanac Valid Regraui, Italijan Karlo Anćeloti, Francuz Didije Dešan i Španac Pep Gvardiola.

Kandidati za najlepši gol, odnosno nagradu "Ferenc Puškaš" su Mario Baloteli, Teo Ernandez, Alu Kuol, Kilijan Mbape, Gonzalez Metili, Marsin Aleksi, Salma Paraljuelo, Amandin Anri, Dimitri Paje, Rišarlison i Alesija Ruso.

 

 

Imena dobitnika biće objavljena na ceremoniji u Parizu, 27. februara, a odlučivaće glasovi kapitena i selektora reprezentacija širom sveta, kao i određeni novinari. Postojaće i onlajn glasanje koje će trajati do 3. februara.

Prošle godine, Levandovski je bio izabran za najboljeg, ispred Mesija i Salaha.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike