Zvezda poslala još jednog igrača na pozajmicu! Na njemu je da izbori "povratnu kartu" za Marakanu

15.01.2023

09:18

0

Autor: D. N.

Na 17 utakmica postigao je sedam golova i upisao asistenciju

Zvezda poslala još jednog igrača na pozajmicu! Na njemu je da izbori "povratnu kartu" za Marakanu
Trener Crvene zvezde Miloš Milojević - Copyright MN Press

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević odlučio je da pošalje mladog Jovana Mituljikića na pozajmicu u redove Mladosti GAT. Da će do kraja sezone biti na pozajmici u redovima novosadaskog superligaša potvrđeno je i na sajtu crveno-belih koji su trenutno na pripremama u Turskoj.

- Blistao je Jovan tokom jesenjeg dela sezone, i uz brata Nikolu, bio jedan od najboljih fudbalera razvojnog tima Grafičara. On je na 17 utakmica, postigao sedam golova i upisao asistenciju, a vreme je za stepenik više u njegovoj karijeri, te je Crvena zvezda odlučila da mladog fudbalera pošalje na pozajmicu u klub iz Superlige.

Jovan će tako pojačati konkurenciju u ekipi novosadske Mladosti, i sigurni smo izboriti povratnu kartu za Marakanu, jer je reč o jednom od najperspektivnijih mladih fudbalera u Srbiji.

Jovan je sa Zvezdom osvajao i Kadetsku i Omladinsku ligu Srbije, kao deo perspektivne generacije 2003. Najbolje se snalazi na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, ali jednako dobro može da pokriva i krilne pozicije. Prošao je sve mlađe selekcije Srbije, a trenutno nastupa za reprezentaciju do 21 godine.

Mituljikića će u Mladosti dočekati još jedan Zvezdin biser na kaljenju - Ilija Babić - navedeno je na sajtu prvaka Srbije.

FK Crvena zvezda
 

Inače, o razdvajanju braće Mituljikić na početku priprema pričao je i generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Stanković i Knežević su otišli na pozajmicu u Napredak. Ideja je i da jedan od Mituljikića ode na pozajmicu, jer želimo da ih razdvojimo. Želeli smo priču, jer je redak slučaj da neko ima blizance, ali sociolozi i psiholozi kažu da ih treba razdvajati kako bi se osamostalili, a mi smo s tim malo i zakasnili. U svakom slučaju, obojica idu na pripreme, jedan će ostati, drugi će otići na pozajmicu - kazao je Terzić pre desetak dana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike