Milojević okupio ekipu, pa se dotakao šampionske trke: Ni dve pobede nad Partizanom ništa ne garantuju

04.01.2023

13:38

0

Trener crveno-belih zadovoljan igračkim kadrom

Milojević okupio ekipu, pa se dotakao šampionske trke: Ni dve pobede nad Partizanom ništa ne garantuju
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Trener fudbalera Crvene zvezde, Miloš Milojević danas je okupio igrače na koje računa u prolećnom delu sezone i sa kojima će napadati šestu titulu Superlige u nizu.

Nakon prozivke, Milojević se obratio novinarima pred početak zimskih priprema, čiji će jedan deo biti u Beogradu, a potom sledi put u Tursku.

- Čak i da ne bude dolazaka zadovoljan sam igračkim kadrom, očekujem ozbiljnost. Nisam za kvantitet, iamamo veliki broj igrača na prozivci. To je 36 igrača, tri tima. Jedino otprilike dve pozicije nam trebaju gde smo malo kratki sa kvalitetom. Od igrača samo očekujem maksimalnu ozbiljnost jer jedino tako možemo da ostvarimo ciljeve. Prelazni rok je živa stvar, kao za sve u životu imate ponudu koja ne može da se odbije. Preneo sam klubu igracki ko nam znači i sta nam znači,u klubu to znaju. Opet, realan sam covek i znam kako funkcionise transfer pijaca – rekao je Milojević na početku obraćanja, pa se dotakao priče o dva tima, jedan za evropska takmičenja, a drugi za domaću scenu:

- O tome smo razgovarali sa fudbalskog aspekta, Evropa i Srbija su dva razlicita modela. Dosta manje prostora imamo kod nas, jer mahom igramo protiv duplog bloka. U Evropi igramo protiv protivnika koji su ravnopravni ili bolji od nas pa nam tu trebaju drugačiji profile igrača, energetski sistemi i to je sve povezano. Imamo dobar balans, to što radimo prelazni rok, imamo smernice za sad i leto, radimo u smeru da mozemo da imamo varijacije na obe teme.

Na Marakani je ove sezone i dosta mladih igrača, a Millojević je pojasnio i zašto je Radulović ostao na pozajmici.

- Ne bih mnogo o njima po imenice, jer to im onda može da utiče na njih . Ali moj stav je da svami mladi igač mora da dobije 1.000 minuta u polusezoni. Ako ne mogu da mu garantujem, bolje da ode na pozajmicu. Radulović se odlicno razvija, i mislimo da je bolje da ostane na pozamici. Imai ih još koji kvaliteta imaju, ali trebaju da shvate da im je svaki dan za napredak da uhvate korak za seniorski fudbal.

Na kraju razgovora sa medijima, bilo je govora i o razlici na tabeli Superlige i prednosti nad Partizanom.

- Ne kalkulišem, uvek idemo da pobedimo. Takav stav imam u svemu, ako je neko bolji idemo dalje. Ni dve pobede nad Partizanom ne garantuju titulu, mora u nizu da se pobeđuje… Sada razmišljamo iz meča u meč - zaključio je trener Crvene zvezde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike