Mutne radnje u FSS! I od prodaje avionskih karata napravljen unosan posao, ovako izgleda "kombinacija"

28.12.2022

11:23

0

Autor: 24sedam

Putuje se u organizaciji samo jedne agencije čije su usluge mnogo skuplje u odnosu na druge

Mutne radnje u FSS! I od prodaje avionskih karata napravljen unosan posao, ovako izgleda "kombinacija"
Jovan Šurbatović - Copyright MN Press

Posle povratka iz Katara, sa Mundijala na kojem je fudbalska reprezentacija Srbije zauzela 29. mesto konačno je održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Tokom sednice, jedan od članova IO, Novica Tončev oštro je napao čelnike Saveza, Nenada Bjekovića, Jovana Šurbatovića i Stevana Stojanovića. Između ostalog, zatražio je da se dostavi izveštaj o delegaciji FSS u Kataru, o visini troškova smeštaja, prevoza, karti za utakmice, poklona i drugih stvari, a sa posebnim osvrtom na utvrđivanje ukupnih troškova puta.

MN Press
 

Pošto reprezentacija često putuje na gostovanja, kako za takmičarske tako i na prijateljske utakmice, jasno je da je bitna stavka i avionski prevoz.

Naime, "sistem" je uspostavljen tako da se sve organizuje isključivo preko turističke agencije jednog prijatelja generalnog sekretara Šurbatovića. Dodatni problem, uz monopol na organizaciju je i to što su usluge pomenute agencije znatno skuplje u odnosu na druge. Njihove cene su više u proseku za 30 do 40 odsto.

Privatna arhiva
 
Privatna arhiva
 

 

 

Ali postoji i drastičniji slučaj kada je pojedinačna karta u okviru grupe koštala oko 300 evra u drugim agencijama, a u pomenutoj čak 450.

Jasno je kolika je zarada dotične agencije, jer putovanja ima po nekoliko tokom godine, a grupe broje i do 40 ljudi.

MN Press
 

Na primer, krajem januara godine pred nama putovaće se i u Sjedinjene Američke Države na prijateljsku utakmicu, a zna se da let na drugi kontinent nije nimalo jeftin.

Takođe, ostaje nam i da vidimo da li će neko iz Saveza odgovoriti Tončevu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike