Barsa želi da vrati Obamejanga, ali samo ako se ispune ova tri uslova!

11.01.2023

17:36

0

Autor: A. Š.

FIFA pravila su jasna, iskusni napadač može da igra samo za Katalonce ili Čelsi

Barsa želi da vrati Obamejanga, ali samo ako se ispune ova tri uslova!
Pjer Emerik Obamejang - Copyright Profimedia

Barselona je dosad mirna na transfer tržištu. Najveći deo posla Katalonci su obavili u, s obzirom na okolnosti, spektakularnom letnjem prelaznom roku, pa će tokom jaunara reagovati samo ako im se ukaže izuzezetno povoljna prilika. A takva bi mogla da bude Pjer Emerik Obamejang.

Iskusni napadač u finišu prošlog leta stigao je u Čelsi iz Barselone za 12 miliona evra, ali na "Stamford bridžu" nije uspeo da pružni ni delić onoga što je prethodno u Premijer ligi prikazivao u dresu Arsenala. Zbog toga ostrvski mediji uveliko spekulišu o njegovom novom odlasku iz Londona, ali ovoga puta situacija je malo zamršenija.

Obamejang je, podsetimo, u februaru 2022. godine stigao u Barselonu, a kako je u istoj godini ostvario transfer u Čelsi prema pravilima FIFA do kraja ove sezone može da igra samo u ova dva kluba. A ugledni transfer guru Fabricio Romano tvrdi da se Kataloncima dopada ideja o povratku gabonskog napadača na "Nou Kamp".

Pa, iako deluje da bi sve tri strane bile i te kako zadovoljne realizacijom ovog posla, njegov uspešan završetak neće biti nimalo lako ostvariti, s obzirom da Katalonci isnistiraju na ispunjenju tri uslova.

Prvi bi trebalo da predstavlja i najveći kamen spoticanja. Naime, čelnici Barse žele Obamejanga jedino ako bude potpuno besplatan, a veliko je pitanje da li Čelsi spreman da tek tako katalonskom gigantu pokloni 12 miliona evra datih samo nekoliko meseci ranije. Takođe, sam fudbaler bi morao da pristane na redukovana primanja, dok je treći uslov da Memfis Depaj, kojeg želi madridski Atletiko, odluči da u januaru napusti Barselonu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike