Da li je kraj prokletstva koje je započeo Srbin u Čelsiju? Obamejang zadužio ukletu devetku! (FOTO)

02.09.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

Poslednji golgeter koji je opravdao dres sa ovim brojem bio je Džimi Flojd Haslebajnk pre 18 godina

Da li je kraj prokletstva koje je započeo Srbin u Čelsiju? Obamejang zadužio ukletu devetku! (FOTO)
profimedia-0016401685 - Copyright Profimedia

Nedavno je menadžer Čelsija Tomas Tuhel otkrio kako u klubu vlada mišljenje da je dres sa brojem devet uklet i da ga nijedan fudbaler ne želi.

I zaista ako se pogleda u prošlost mora se doći do zaključka da je svaki igrač, pa ma kako proveren i rasan strelac bio, kada bi obukao Čelsijevu "devetku" prosto zaboravio kako se daju golovi.

Zapravo poslednji pravi centarfor sa brojem devet na leđima koji je nemilice tresao mreže rivala bio je čuveni Holanđanin Džimi Flojd Haselbajnk. A on je na Stamford Bridžu igrao od 2002- do 2004. godine! Na 136 utakmica postigao je 69 golova.

A onda je počelo prokletstvo. I to od Srbina! Kupio je tada novi menadžer Žoze Murinjo Mateju Kežmana, koji je nemilosrdno tresao mreže igrajući za Partizan i PSV. U Premijer ligi njegov učinak bio je četiri gola na 25 utakmica.

Stigao je potom i Ernan Krespo, ali je i on dao samo 13 golova. Onda je devetku uzeo štoper da razbije maler, ali je Kalid Bulahruz brže otišao nego što je došao zbog brojnih povreda.

Zadužili su ovaj broj i Stiv Sidvel i Franko di Santo, a o njihovom učinku najbolje govori to da ih se gotovo niko i ne seća.

Pravi čovek za skidanje prokletstva stigao je iz Liverpula za tada rekordnih 50 miliona funti. Fernando Tores u Čelsiju nije bio ni pola onog igrača. Ostalo je zapisano da na prvih deset utakmica u novom klubu nije postigao gol!

Profimedia
 

Svim ljubiteljima fudbala poznato koliko je moćan pred golom rivala bio Radamel Falkao. Sve dok nije stigao u Čelsi i zadužio "devetku". Na deset mečeva postigao je samo jedan gol, pa je brzo napustio Stamford Bridž.

Nestao je sa fudbalske scene još jedan veliki golgeter Alvaro Morata čim je odlučio da zanemari prokletsvo. Iz Reala je došao za 70 miliona funti, ali nije bio ni blizu očekivanog, pa je mrežu rivala tresao za njega skromnih 15 puta.

Gonzalo Iguain je uspeo da odigra samo 18 utakmica i postigne pet golova pre nego što je otišao iz kluba, a daleko od uspeha bio je i Teri Ejbraham. Poslednja "devetka" koja je razočarala je Romelu Lukaku.

 

 

I sada je došlo do toga da navijači Čelsija strahuju kad god neki novi vrhunski igrač zaduži ukleti broj. A upravo se za to odlučio Pjer Emerik Obamejang.

Dani pred nama doneće odgovor napitanje da li je prokletstvo konačno razbijeno, a moramo da podsetimo da je Obamejang i  pre zadućivanja "ukletog dresa" imao veliki problem kada su razbojnici napali njega i porodicu i tom prilikom  ga teže povredili.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike