Čelsi ima novog Didijea Drogbu! Plavci grade Viziju 2030 oko vunderkinda iz Obale Slonovače!

15.12.2022

16:36

0

Autor: A. Š.

Londonski klub nadomak pojačanja za budućnost

Čelsi ima novog Didijea Drogbu! Plavci grade Viziju 2030 oko vunderkinda iz Obale Slonovače!
David Datro Fofana - Copyright Profimedia/Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto

U danu kada je madridski Real ozvaničio najveći transfer u istoriji za jednog klinca, na evropskom fudbalskom tržištu na pomolu je još jedan sličan posao. Iz Španije se selimo na Ostrvo, gde je Čelsi nadomak potpisa vunderkinda iz Obale Slonovače Davida Datra Fofana (2002. godište).

Kako prenosi transfer guru Fabricio Romano, londonski klub je postigao dogovor sa Moldeom oko angažovanja novog Drogbe, a kada se utanače uslovi saradnje sa mladim napadačem aktiviraće se posao vredan više od 10 miliona evra.

 

 

Engleski mediji pišu da Čelsi sprema strategiju pod nazivom "Vizija 2030" sa ciljem da se u senci prvog tima talentovani tinejdžeri spreme da uskoče na najveću scenu kada za to dođe vreme. Nema dileme da je Fofana jedna od centralnih figura tog projekta, s obzirom da su "plavci" u borbi za njegov potpis pobedili Liverpul, Lester, Šalke, s kojima se potencijalni reprezentativac Obale Slonovače poslednjih meseci dovodio u vezu.

Fofana je u nacionalnoj selekciji debitovao sa 16 godina, a prošle sezone stigao je u Molde na četvorogodišnji ugovor. U norveškom klubu odigrao je dosad 65 utakmica, postigavši 24 gola i 10 asistencija, a samo ove sezone 21 put je zatresao mrežu rivala i sedam puta pravovremenim dodavanjem učestvovao u postizanju gola tima sa kojim se već okitio jednom duplom krunom.

- Čelsi je bio moj omiljeni klub od malena. Drogba je igrao tamo i oni su oduvek bili moj klub. Dres Čelsija je moj san - pričao je ranije za norveške medije David Datro Fofana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike