E, tako se to radi! Juri ga cela Evropa, ali mora da čisti kopačke saigračima da bi ostao na zemlji (VIDEO)

10.01.2023

21:41

0

Još jedan podsetnik zašto je holandska škola fudbala toliko kvalitetna

E, tako se to radi! Juri ga cela Evropa, ali mora da čisti kopačke saigračima da bi ostao na zemlji (VIDEO)
Ćavi Simons čisti kopačke - Copyright Printscreen/Twitter/ESPNFC

Ćavi Simons je jedan od većih talenata evropskog fudbala. Ponikao je u slavnoj La Masiji, pa potpisao za Pari Sen Žermen, a onda ga je otkupio PSV Ajndhoven, ali s tim da "sveci" imaju klauzulu da ga otkupe.

Ima samo 19 godina, a ove sezone je odigrao 24 meča za PSV i dao 10 golova, iako igra kao vezni i ofanzivni vezni igrač. Toliko je dobar da ga je selektor Luj van Gal vodio na Svtsko prvenstvo u Kataru.

Nema sumnje da ga čeka velika karijera, a na društvenim mrežama je već zvezda, ima više od 4.000.000 pratilaca na Tviteru, sponzorske ugovore sa najvećim proizvođačima sportske opreme, ali…

…Nije za džabe holandska fudbalska škola jedna od najboljih na svetu. Bez obzira što ga traže svi, što je na mnogim listama proglašavan za jednog od 50 najboljih mladih igrača, što je već osvojio tri trofeja i bio igrač meseca u Erediviziji, Simons, koji je ranije imao problema sa nedisciplinom, posle treninga čisti kopačke saigračima!

Noni Madueke, još jedan od velikih talenata PSV-a, objavio je snimak na kome se vidi kako Simons čisti kopačke saigračima uz komentar:

- Moram da budem siguran da naša mlada superzvezda ostane čvrsto na zemlji.

Iako se očekivalo da će ostati u PSŽ-u, gde je zarađivao oko milion evra godišnje, trener PSV-a Rud van Nistelroj ga je nagovorio da dođe u Ajndhoven.

- Imam jako dobar odnos sa trenerom. Tražio sam više slobode, da me puste da trčim, dajem golove i asistiram i to sam i dobio – rekao je Simons o treneru.

PSV je u prvenstvu treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Ajaks i tri manje od lidera Fejenorda. Simons je u 15 kola Eredivizije dao osam golova i upisao tri asistencije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike