Njukasl otima Čelsiju tinejdžera iz Dortmunda? Ovu platu niko ne može da mu da, ali postoji jedan problem

10.01.2023

16:53

0

Da li je stvar dogovorena? Evo šta kaže klub

Njukasl otima Čelsiju tinejdžera iz Dortmunda? Ovu platu niko ne može da mu da, ali postoji jedan problem
Jusufa Mukoko, arhivska fotografija - Copyright AP Photo/Martin Meissner

Jusufa Mukoko je jedan od najtraženijih igrača u Evropi trenutno, odavno je rekorder Lige šampiona, a ugovor sa Borusijom Dortmund mu ističe na leto.

To znači da sada može da pregovara sa evropskim klubovima, a razni izvori ga povezuju sa različitim destinacijama, među kojima prednjače engleski klubovi. Do sada se pominjao Čelsi, ali ranije danas se pojavila informacija da je Njukasl zapeo da već u ovom prelaznom roku dovede 18-godišnjeg napadača.

Taj izveštaj je tvrdio da Njukasl hoće da klincu da platu od 150.000 nedeljno (oko 170.000 evra). Zna se da Borusija želi da ga zadrži, ali spor je nastao upravo oko plate. Po nekim izvorima, on traži 200.000 evra nedeljno, a Dortmund ne želi da mu da toliko.

Sada se oglasio i Njukasl i demantovao da želi da ga dovede sada, već će čekati leto.

Klub apsolutno želi da ga dovede, ali ne sad. Njukasl nije nikoga doveo u januaru, pošto ima vrlo oprezan pristup tržištu, da bi bio siguran da ne prekrši pravila Finansijskog fer-pleja (FFP).

Ali, ako bi ga doveli na leto, to bi mnogo govorilo o ambicijama, pogotovo što tim Edija Haua već ove sezone igra odlično.

U isto vreme, ako bi Čelsi ispustio Mukoka, to bi bio ozbiljan udarac za klub koji se fokusirao na dovođenje mladih igrača od kada je prošle godine vlasnik postao Tod Boeli.

"Plavci" su letos doveli Veslija Fofanu i Karnija Čukvuemeku, a u ovom prelaznom roku su došli Benoa Badijašil, David Datro Fofana i Andrej Santos. Sva petorica imaju 21 godinu ili manje.

Mukoko je dugo na njihovom radaru, ali sada rizikuju da ga izgube i to još od rivala iz Premijer lige.

Mukoko je ove godine odigrao 14 utakmica u Bundesligi i dao je šest golova. Bio je u timu Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru.

On je ranije govorio da neće podleći pritisku i da će pažljivo odabrati sredinu u kojoj će nastaviti da igra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike