Holanđani izbacili iz reprezentacije najskupljeg tinejdžera sveta: Drugi dovodili devojke u sobu, zvezda PSŽ nagrabusila

07.09.2021

14:46 >> 15:01

0

Zbog kršenja Covid-19 propisa Ćavi Simons morao da napusti nacionalni tim

Holanđani izbacili iz reprezentacije najskupljeg tinejdžera sveta: Drugi dovodili devojke u sobu, zvezda PSŽ nagrabusila
Copyright Ćavi Simons/Profimedia

Najskuplji klinac u svetu fudbala Holanđanin Ćavi Simons iz PSŽ još se nije privikao na obaveze jednog profesionalca koji zarađuje milione erva godišnje.

On je zajedno sa još četvoricom svojih saigrača izbačen iz U19 selekcije Holandije zato što su kršili Covid-19 propise, a dvojica su čak doveli devojku u hotelsku sobu. Simons će morati da se vrati u Pariz i da nastavi sa treninzima u klubu ranije nego što je bilo očekivano.

Za sve je “zaslužan” selektor U19 ekipe Bert Konterman. List “De Telegraf” prenosi da Simons čak i nije bio toliko kriv,

On je zajedno sa trojicom saigrača igrao video igrice u sobi, ali onda su začuli buku iz susedne sobe gde su bili Arjani Marta iz Ajaksa i Mimirel Benita iz Fejnorda sa jednom devojkom.

Po povratku u svoju sobu navodno su naišli na člana stručnog štaba zaduženog za kontrolu, koji je zatim prijavio incident Kontermanu. Iz predostrožnosti, selektor je isključio petoricu igrača, uprkos protestima dela ekipe koji je smatrao da je sankcija protiv Simonsa i druge dvojice igrača nepravedna.

– Marta, Benita, Unuvar, Hilen i Simons prekršili su propise timskog balona i zato su vraćeni u svoje klubove. Da bi se izbegla zaraza u reprezentaciji postoje protokoli. Na ovaj način rizik od infekcija unutar tima je minimalan – rekao je portparol U19 Holandije..

Holandija je u juče bez petorice igrača izgubila od 0:3, a javnost je obaveštena tek kada su novinari shvatili ko nedostaje timu.

Ćavi Simons je rođen 2003. godine, učlenik je Barselonine La Masije, odakle se 2019. godine preselio u PSŽ. Tada se pisalo da su vlasnici “svetaca” dali dečaku platu od milion evra godišnje, što ovaj zajedno sa roditeljima nije mogao da odbije.

Menadžer dečaka je čuveni Mino Rajola.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike