Čelsi predstavio dvojicu klinaca u jednom danu, niko od trojice koji su došli nema više od 21 godine!

07.01.2023

16:34

0

Poter je ozbiljan u nameri da izgradi tim za budućnost

Čelsi predstavio dvojicu klinaca u jednom danu, niko od trojice koji su došli nema više od 21 godine!
Fofana i Santos - Copyright Printscreen/Twitter/Chelseafc

Čelsi juri svog kapitalca u ovom prelaznom roku, ali to ga ne sprečava da vredno radi. U subotu je doveo čak dva pojačanja – dugo čekanog Davida Datra Fofanu, a onda i Andreja Santosa! Pošto su obojica jako mladi igrači, jasno je da "plavci" misle na budućnost.

Da krenemo redom.

Znamo da Čelsi od letos koketira sa 20-godišnjim napadačem Fofanom. On je potpisao ugovor na šest i po godina i jasno je da klub planira da oko njega gradi tim za budućnost.

David Datro Fofana je svoju seniorsku karijeru počeo u rodnoj Obali Slonovače, sa samo 17 godina. Tamo su ga primetili iz Norveškog Moldea. U tamošnjoj ligi je dao 24 gola, uz 10 asistencija za manje od godinu dana u klubu.

Samo dva sata posle toga, objavljeno je da je za Čelsi potpisao Santos, brazilski "vunderkind" koji igra na sredini terena. On je Vasko da Gami plaćen 20,4 miliona evra. Iako ima tek 18 godina, već je debitovao za U20 reprezentaciju Brazila, gde ga smatraju jednim od najvećih prospekata kada je u pitanju sredina terena.

Njih dvojica su drugo i treće pojačanje, pošto je ranije došao francuski defanzivac Benoa Badijašil. On ima samo 21 godinu i najstariji od trojice do sada pridošlih igrača, tako da je jasna namera trenera Grema Potera da podmladi i izgradi tim za budućnost.

Naravno, najveća želja Čelsija je ukrajinska senzacija Mihajlo Mudrik, iako je on već "namignuo" Arsenalu. Ipak, problem je to što Šahtjor traži 100 miliona evra, što je cena koju za sada niko nije spreman da plati.

Za sada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike