Real i Liverpul ostaju bez najtraženijeg igrača Evrope?! Siti ima keca u rukavu, ubeđeni su da dolazi

24.12.2022

16:06

0

Svi ga zovu, baš svi, ali "građani" misle da će njihov argument presuditi. Ne, nije novac u pitanju.

Real i Liverpul ostaju bez najtraženijeg igrača Evrope?! Siti ima keca u rukavu, ubeđeni su da dolazi
Džud Belingem u Kataru - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Real Madrid ne izdvaja bogatstvo samo za Kilijana Mbapea, već želi baš da uloži u budućnost. Nije tajna da, kao i pola Evrope, juri mladog Engleza Džuda Belingema, ali i da je prvi favorit za potpisivanje 19-godišnje senzacije Borusije Dortmund.

U Engleskoj se Belingem uveliko povezuje sa Liverpulom, njegov agent i roditelji misle da je on idealan za Enfild, ali najnovije vesti govore da će "ukrasti" Mančester siti!

Razlog?

"Građani" veruju da će Belingem doći da bi radio sa Pepom Gvardiolom.

Ko je Belingem?

Ovaj tinejdžer je trenutno jedan od najtraženijih igrača u svetu fudbala, možda i najtraženiji, oko njega su se raspitivali ne samo Real i Liverpul, nego i Pari Sen Žermen, Čelsi i Mančester junajted.

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru, Trenet Aleksander-Arnold i Džordan Henderson su ga ubeđivali da pređe u Liverpul, a Jirgen Klop ga juri već godinu dana, iako ovih dana nije želeo da priča o tome, a na vesti da dolazi u januaru samo se nasmejao.

Preokret

Uprkos svim ovim najavama, izvori Sana iz Sitija misle da će činjenica da je Gvardiola produžio ugovor do 2025. prelomiti na stranu plavog dela Mančestera. Osim toga, Belingem bi među "građanima" mogao da ponovo zaigra sa Erlingom Halandom.

To ima smisla jer se od ranije govorilo da će u ovom uzrastu presudni faktor biti fudbalski razlozi. Ako je to istina, onda može da bira između Gvardiole, Klopa, Anćelotija…

Očekuje se da će Belingem na leto napustiti Borusiju Dortmund, koja traži 130 miliona funti (146 miliona evra) obeštećenja za njega. Siti bi time probio svoj rekord od 100 miliona funti, koliko je dao za Džeka Griliša.

Belingem bi bio idealno osveženje veznog reda, pošto 32-godišnjem Ilkaju Gundoganu na leto ističe ugovor, dok Bernardo Silva nije siguran u svoju budućnost, zbog čega ga povezuju sa Barselonom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike