Real Madrid u Mbapea ulaže sumu koja nije viđena u svetu fudbala? Ovo prelazi sve granice, pa čak i razuma

22.12.2022

16:11

0

Mislili smo da se sve smirilo kada je igrač produžio ugovor, ali kad se Real namerači...

Real Madrid u Mbapea ulaže sumu koja nije viđena u svetu fudbala? Ovo prelazi sve granice, pa čak i razuma
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ipak je jedan klub "najveći na svetu" i to želi da pokaže na svaki način. Naravno, u pitanju je Real Madrid, koji je početkom ovog veka sablažnjavao globalnu fudbalsku porodicu preskupim transferima i pravljenjem "galaktikosa".

Posle su došli petrodolari, a šeici sa bliskog istoka su pokazali svoju moć. Ali, Real sada želi da pokaže da je najmoćniji, ne samo kad su u pitanju mladi igrači. Zašto ovo pišemo?

Ako je verovati Gazeti delo sport, Real je spreman da uloži neverovatnih milijardu evra u Kilijana Mbapea!

Igrač koji je tek napunio 24 godine nedavno je poneo zlatnu kopačku kao najbolji strelac Svetskog prvenstva sa osam postignutih golova. Osim toga, postao je prvi igrač koji je postigao het-trik u finalu Mudndijala posle 56 godina (Džef Herst 1966).

Želja postoji

Real odavno juri Mbapea, to se dobro zna. Poslao je do sada tri ponude, a leta 2021. su i klub i igrač baš "zapeli", Real je nudio 200 miliona evra, ali Naser Al-Kelaifi je bio čvrst u odluci da ga ne pusti. Bilo je toliko napeto da su čak navijači PSŽ-a zviždali Kilijanu na početku sezone.

U januaru se pojavila informacija da je sve dogovoreno za leto, svi su očekivali da Real dobije svog novog lidera, ali je Mbape krajem maja produžio ugovor do 2025. godine, za astronomsku sumu.

Tada je zvao predsednika Reala Florentina Pereza, a čak je i zahvalio navijačima Madriđana na podršci.

Ipak, od kada je postao zvezda fudbala, dok je još igrao u Monaku, sve je delovalo kao da će kad-tad završiti u Realu.

Na šta ide milijarda?

Prema ovim navodima, "los blankosi" nude sada 996,5 miliona evra, od čega najveći deo odlazi na plate. Obeštećenje bi navodno trebalo da bude 150 miliona evra, plus dodatni troškovi i takse, dok bi za plate tokom pet godina igrač dobio ukupno 626 miliona evra.

Mbapeov trogodišnji ugovor je u stvari 2+1, što znači da je treća godina potpuno opciona.

Legenda kraljevskog kluba Guti rekao je za Gazetu da je Mbape prosto stvoren za Real.

- Najbolji moraju da igraju za Real Madrid. Ljut sam kad ga vidim da igra za PSŽ, a ne za Real, ali i što ne igra u Primeri. Primera mora da ima najbolje igrače sveta. Mbape je stvoren za Real, a ako želi da dostigne nivo Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda, mora da igra za Real, jer to ne može da dostigne u PSŽ-u. Real mora da ga pokupi odmah, sad.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike