Liverpul spremio 120 miliona evra za tinejdžera! Posao veka Jirgena Klopa ili potpis na otkaz?

07.09.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Mladi engleski reprezentativac velika je želja kluba sa Enfilda

Liverpul spremio 120 miliona evra za tinejdžera! Posao veka Jirgena Klopa ili potpis na otkaz?
Džud Belingem - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Pukovnik ili pokojnik, tako bi mogao da se završi poduhvat na koji je spreman menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Iako je već ispisao istoriju kluba sa Enfilda, Nemac se na početku ove sezone susreo sa problemima u vidu lošijih rezultata. Za klub renomea Liverpula gotovo nedozvoljeno loših.

Nije neka utehu ni Klopu ni navijačima to što je rezultatska kriza posledica velikog broja povreda, što se posebno vidi u veznom redu.

Zbog svega toga Nemac je odlučio da upravi kluba predstavi rešenje problema i, kako se piše po Ostrvu, uspeo da ih ubedi da odreše kesu i plate 120 miliona evra za mladog reprezentativca Engleske Džuda Belingema!

Ovaj 19-godišnji momak karijeru je počeo u Birmingemu 2019. godine i posle samo godinu dana prešao u Dortmund kao "čudo od deteta". Pokazalo se da je to pravi potez, u međuvremenu je odigrao i 15 utakmica za reprezentaciju i u njemu svi vide budućnost engleskog fudbala.

Iako je prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt vrednost Belingema procenjena na nešto više od 92 miliona evra, Dortmund traži 120 što Liverpul može da plati.

 

 

Ako do transfera dođe to bi zaista mogao da bude posao veka Jirgena Klopa (a znamo koliko je već dobro posla uradio kupovinom igrača), ali i veliki zalog za naredne sezone kluba sa Enfilda.

Pa čak i ako ne proradi odmah i ne donese neki boljitak već u prvoj sezoni, sigurno će biti suvo blago Liverpula u godinama koje dolaze. Ali ostaje pitanje da li će čelnici čuvenog kluba oprostiti Klopu takvu kupovinu ukoliko rezultata ne bude.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike