Ranijeri se vratio na mesto prvog velikog uspeha i ima zadatak da uradi nešto slično!

23.12.2022

20:30

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg seo na klupu italijanskog drugoligaša

Ranijeri se vratio na mesto prvog velikog uspeha i ima zadatak da uradi nešto slično!
Klaudio Ranijeri - Copyright Profimedia

Italijanski strateg Klaudio Ranijeri „obrnuo je krug“. Iskusni stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom iz kojeg je krenuo u velike trenerske visine. Od danas, Ranijeri je novi trener Kaljarija!

I ništa tu ne bi bilo mnogo čudno da poznati italijanski klub trenutno nije drugoligaš, sa, barem u ovom trenutku, ne baš velikim izgledima da se naredne sezone nađe u Seriji A. Ipak, Ranijeri je zbog toga i došao, u pokušaju da ponovi prvi veliki trenerski uspeh.

Strateg koji u svojoj biografiji ima rad u nekim od najvećih klubova Starog kontinenta sedeo je na klupi Kaljarija na samom početku svoje karijere. Od 1988. do 1991. godine i za to vreme je klub iz Serije C doveo do elitnog ranga italijanskog fudbala.

Ranijeri je tokom bogate trenerske karijere vodio još i Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Valensiju, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako, Lester, Nant, Fulam, Sampdoriju i Votford, a najveći uspeh ostvario je sa ostrvskim „lisicama“ sa kojima je 2015. godine osvojio Premijer ligu, prvi i dosad jedini put u klupskoj istoriji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike