Radnik pred (ne)mogućom misijom! Novi-stari trener poručio: Ako ispadnemo, nisam ja ispao, ni vi, ispali smo svi

22.12.2022

20:45

0

Autor: 24sedam

Surduličani imaju samo osam bodova posle 19 utakmica

Radnik pred (ne)mogućom misijom! Novi-stari trener poručio: Ako ispadnemo, nisam ja ispao, ni vi, ispali smo svi
Slavoljub Đorđević - Copyright MN Press

Na klupi Radnika ponovo je Slavoljub Đorđević. Upravo je novi-stari šef struke kluba iz Surdulice obavio prozivku na početku priprema za nastavak sezone u Superligi.

- Želim vam najpre zdravlja i sreće. Cilj pred nama je jednostavan i takav kakav je. Da bismo opstali u ligi ne možete ni vi sami ni ja sam. Svi ovde guraju taj kamen i ako jedan ne bude gurao u problemu smo. Vi ste na mestu koje apsolutno ne zaslužujete. Videćete i sami po analizama gde ste gubili bodove i načine na koje ste ih gubili. Kažem, sada da je pred nama veoma težak posao. Imaćemo petnaestak vrlo ozbiljnih treninga gde ćemo raditi na snazi, trčanju i taktici, pripremama utakmice.

Moramo svi da verujemo. Ako ispadnemo iz lige, nisam ja ispao, niste ni vi, ispali smo svi. Moraće da se radi, a ko bude sumnjao, i to rešavamo. Sve što je bilo zaboravite i krećemo od nule. Najbitnije je da se ponovo napravi energija u timu. Očekujemo i nova pojačanja i dobićete već danas plan i program rada, treninga i obroka. Manje će biti vremena za odmor, ali o svemu ćemo se dogovarati, jer je sve i na nama. Želim vam još jednom zdravlja i sreće, veru u sebe, a uradićemo sve da ostanemo u ligi - kazao je Đorđević koji je sedeo i na klupi Vojvodine. A vodio je i omladince Crvene zvezde.

Prvoj prozivci prisustvovala je većina igrača koji su nosili dres Radnika u jesenjem delu sezone, ali i Vuk Mitošević koji je zbog ozbiljne povrede pauzirao od aprila.

Igrače je u ime uprave kluba pozdravio sportski direktor Darko Gašić.

- Imali smo dugu pauzu i nadam se da ste se fizički i psihički odmorili i napunili baterije da ostvarimo glavni cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u elitnom rangu. Nova teretana je gotova, dolaze nova pojačanja u narednim danima, a doveli smo stručni štab koji je već bio kod nas u klubu i napravio istorijske rezultate. U novom stručnom štabu će biti i pomoćni trener Predrag Ranđelović, dok će kondicioni trener ekipe biti Milovan Matijašević. Saša Radulović je novi šef skauting službe i biće direktno vezan za selekciju.

Nakon mog i Slavoljubovog razgovora, koji je trajao više od tri sata, u prvih pet minuta znali smo obojica šta želimo i koji nam je zajednički cilj - opstanak u ligi i da nema nazad. Nadam se i sada na početku da ćemo ostvariti sve ove ciljeve koje smo zacrtali. Želim da se zahvalim bivšem šefu stručnog štaba Simi Kruniću na odluci da preuzme ekipu u teškom momentu, nekoliko kola pre kraja polusezone - dodao je Gašić.

Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Superlige, a Radnik je u veoma lošem položaju.

Poslednji je na tabeli sa samo osam bodova, posle jedne pobede i pet remija, iz 19 utakmica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike