Šta se to dešava u Superligi? Radnik ima i petog trenera, Linta dobio dva otkaza u 12 kola, a otišao je i Deki Stanković

20.09.2022

16:50

0

Deset promena viđeno je u sedam klubova

Šta se to dešava u Superligi? Radnik ima i petog trenera, Linta dobio dva otkaza u 12 kola, a otišao je i Deki Stanković
treneri1 copy - Copyright MN Press/ATA Images/Antonio Ahel/Pixabay

Superliga Srbije stigla je do 13. kola, kada je nastupila reprezentativna pauza, a nastupe nove runde, nakon što Srbija odigra duele u Ligi nacija sa Švedskom i Norveškom, na klupi pored terena neće imati Aleksandar Linta i Slavko Petrović.

Posle 12. kola, domaći, srpski, najelitniji fudbal, može se pohvaliti dvocifrenim brojem smena trenera - čak deset i to u sedam klubova.

Najzvučnije ime svakako je Dejan Stanković, koji je Crvenu zvezdu napustio u trenutku zasićenja, kada je osetio da su promene dobre i za tim. I to nakon pet uzastopnih titula domaćeg prvenstva. Ipak, izostao je nešto zapaženiji rezultat u Evropi.

Ni u Partizanu nije bilo mirno. Ilija Stolica je stigao tokom leta, euforija je bila na izvesnom nivou, ali su usledili slabi rezultati, pa i raskid ugovora. Crno-beli su u tom periodu odigrali samo četiri kola u Superligi i osvojili samo pet boda, ali je Stolicu koštala eliminacija iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poslednji u nizu koji je ostao bez kluba je Slavko Petrović, i to u subotičkom Spartaku, a njega je ugovora koštao poraz na gostovanju u Nišu. Ni Nišlije nisu ništa bolje. Sezonu je na Čairu otvorio Tomislav Sivić. Igrale su se kvalifikacije za Ligu konferencija, ali je ubrzo na njegovo mesto došla legenda Niša, Saša Mrkić, koji je pak smenjen nakon samo 23 dana. Tada je usledio povratak Nenada Lalatovića, koji zvanično stiže po treći put u Radnički.

Juče je pak izvesnu reakciju javnosti izazvao raskid saradnje novosadske ekipe Mladost GAT i Aleksandra Linte. Interesantno, ali Linta je ovu sezonu otvorio na klupi surduličkog Radnika, gde je posle samo dva kola dobio otkaz, da bi u petom kolu preuzeo Mladost. Tu se zadržao do 12. kola. Novosadski tim je u samo jednom danu pronašao rešenje, pa su vratili Ljubomira Ristovskog, koji je ekipu i uveo u elitu. Sezonu su otvorili sa Brankom Žigićem, čiji raskid ipak nije podigao veliku prašinu.

A što se tiče surduličkog Radnika, tu je situacija naročito zanimljiva. 

Linta je otvorio sezonu na klupi, ali nakon 180 minuta, dve strane nisu bile zadovoljne, pa ga je menjao pomoćni trener Nikola Stojanović, do angažovanja Dragana Radojičića. Nekadašnji strateg novosadske Vojvodine, na jugu Srbije zadršao se do desetog kola, pa je uprava ponovo morala da pronalazi privremeno rešenje, kada je pomagao Sekula Rašiovan. Na kraju, odluka na trećem, zvaničnom treneru, pala je na Draganu Perišiću, a Surduličani veruju da će sa njim i okončati sezonu, daleko od poslednjeg mesta koje sada zauzimaju.

U ovih 12 odigranih utakmica, trenera su menjali i na Krovu, Nebojša Jandrić je napustio Voždovac, a Nikola Puača se ispostavio kao novo rešenje.

Potpuna kontrast je na Karađorđu i Banovom brdu. Milan Rastavac, odnosno Dušan Kerkez su se pokazali kao odlična rešenja uprava. Rastavac je "preporodio" rezultate Vojvodine, dok je Kerkez sačuvao Čukarički u vrhu tabele, pa ozbiljno prete da ponove prošlogodišnji rezultat i treće mesto. 

Iznenađenje su ekipe Novog Pazara i TSC-a. I dok Pazarci predvođeni Vladimirom Gaćinovićem mogu da se pohvale sporim početkom sezone, a potom i sjajnim pobedničkim nizom, Žarko Lazetić je od tima iz Bačke Topole "napravio" mašinu koja zna da odigra na rezultat.

Promena za sada nije bilo ni u Javor Matisu, koji ima dobru saradnju sa Igorom Bondžulićem, a obe strane su zadovoljne i u odnosu Dejana Joksimovića i Radničkog 1923, odnosno Dušana Đorđevića i kruševačkog Napretka. Takođe, mirno je i u Lučanima i Lazarevcu, gde Dragiša Žunić, odnosno Dejan Đurđević, odgovaraju zahtevima uprava, tima i navijača. 

Sezona u domaćoj ligi nastavlja se 1. oktobra, kako je krenulo, do jesenje pauze, očekuje nas još neka promena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike