Mesi ne skida crvenu traku sa svoje levice! Da li znate priču o ovoj amajliji najboljeg fudbalera sveta?

22.12.2022

11:28

0

Autor: 24sedam

Mesijeva amajlija dolazi od Argentine, dobio ju je od jednog novinara posle utakmice sa Islandom na SP u Rusiji

Mesi ne skida crvenu traku sa svoje levice! Da li znate priču o ovoj amajliji najboljeg fudbalera sveta?
Crvena traja oko noge Lea Mesija - Copyright Instagram printscreen

Priča počinje snimkom Lea Mesija posle pobede u finalu. Snimak iz svlačionice, Mesi sedi zagrljen sa saigračem, na desnici, oko članka bela traka, na levici crvena traka.

Niko ne zna zašto je bela došla oko desnog članka, ali istorija crvene trake se dobro pamti kod ljubitelja lika i dela Argentinca.

Mesi je crvenu traku dobio još 2018. godine na SP u Rusiji posle meča sa Islandom. Darodavac je bio argentinski novinar Rama Pantaroto, koji je poželeo da uruči amajliju, dobijenu od majke, najboljem fudbaleru Argentine kako bi ga u Rusiji sreća pratila.

- Moja majka mi je rekla da ti uručim ovu traku. Ona te više voli od mene, uzmi je za sreću - rekao je Pantaroto Mesiju u miks zoni.

Mesi je prihvatio dar, nasmejavši se novinaru, ali je onaj deo o sreći izgleda ozbiljno shvatio. Posle tog meča, Pantaroto umalo nije pao u nesvest od sreće kada je video svoj poklon oko noge maminog ljubimca. Mesi se u miks zoni pohvalio da je nosio traku na meču protiv Nigerije,samo što gol nije postigao tom nogom, već onom na kojoj nije bila traka, što Pantaroto nije smetalo:

- Draga mama, Mesi je nosio traku!

Mesi je prošle godine osvojio Kopa Ameriku, ove godine Mundijal u Kataru. Možda mu ova crvena traka donese i Ligu šampiona sa Pari Sen Žermenom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike