Grobari, Sale kapiten se otvorio Bugarima: Nije još vreme da budem trener Partizana! (VIDEO)

20.12.2022

11:38

0

Autor: G. F.

Legenda crno-belih Saša Ilić vodi lidera prvenstva CSKA iz Sofije

Grobari, Sale kapiten se otvorio Bugarima: Nije još vreme da budem trener Partizana! (VIDEO)
Saša Ilić - Copyright MN Press

Navijači Partizana sigurni su u jednu stvar - Saša Ilić mora biti trener Partizana. Kad - tad!

Čuveni Sale kapiten trenutno radi u Bugarskoj gde vodi ekipu CSKA iz Sofije, jesenjeg prvaka ove države.

U velikom intervjuu za tamošnji portal Trud, Ilić je pričao o svojim igračkim, ali i trenerskim danima. Između ostalog i zbog čega je napustio Čukarički, te nije prihvatio ponudu Partizana.

- Dugujem veliku zahvalnost Čukaričkom, koji mi je ukazao veliko poverenje time što me je postavio za trenera prvog tima. Tamo je sjajno okruženje i za mlade igrače i za mlade trenere. U tih osam meseci koliko sam bio tamo uradili smo mnogo dobrih stvari. Imao sam nesporazume sa nekim ljudima u menadžmentu i odlučio sam da odem. A, što se tiče drugog pitanja, odgovoriću vam ovako: Nije još vreme da postanem trener Partizana - rekao je Ilić i jasno stavio do znanja da i sam razmišlja kao i navijači, odnosno da će jednom sesti na klupu voljenog kluba.

NAJVREDNIJE SU POBEDE NAD ZVEZDOM

Otkrio je trener CSKA i koje su mu utakmice najdraže u karijeri, pa i kakav odnos ima sa fudbalerima "večitog rivala" Crvene zvezde.

- Uvek sam govorio da su pobede nad Crvenom zvezdom za mene najvrednije. Igrao sam dva puta u Ligi šampiona sa Partizanom, borio se na terenu protiv mnogih velikih klubova, ali ne postoje lepše pobede od onih nad Zvezdom. Sa njima imam poseban odnos i nikada nisam imao probleme. Uvek su pokazivali respekt prema meni. Mogu i da kažem da sam jedan od retkih igrača kojima su navijači Zvezde podigli parolu na poslednjoj utakmici. A i ja sam uvek imao odnos pun poštovanja kako za Zvezdu kao klub, tako i za njihove navijače!

SVE BIH DAO DA NISAM PROMAŠIO

 

 

Ne može se sa Ilićem naširoko pričati, a da se ne pomene onaj promašaj u duelu Lige šampiona sa madridskim Realom.

- To je ostalo kao neka anegdota u Srbiji. Protiv Reala u Ligi šampiona promašio sam prazan gol sa metra u 80. minutu. A, onda sam potpisao za Seltu i prvi pogodak koji sam postigao bio je protiv Reala. Šalili su se ljudi sa mnom da bi bilo bolje da sam ga dao za Partizan. Ali, ozbiljno, sve bih dao sad da mogu da se taj promašaj nije desio!

Kada je reč o njegovom sadašnjem angažmanu i ambicijama sa klubom iz Sofije, Sale je jasan - hoće titulu prvaka Bugarske.

- Zadovoljan sam onim što smo uradili za ovih šest meseci. Ostvarili smo odličnu polusezonu. Prvi smo na tabeli, prošli smo dva kola Kupa. Ja sam borac u srcu. Borim se do kraja, do poslednjeg trenutka, pa ćemo videti kako će izgledati bitka za titulu. Ludogorec je šampion već 11 godina, redovno igra u Evropi i to su njegove prednosti u odnosu na CSKA. Ali, mi smo sada u dobrom momentu, prvi smo na tabeli, imamo bod više od njih. Samo što znam da je i u prethodnom periodu CSKA padao u prolećnom delu prvenstva. Nadam se da će se to sada promeniti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike