Sale Ilić obukao sako i košulju: Hoću da Čukarički ima rezultat, a i da ostavim nešto prepoznatljivo

18.08.2021

14:01 >> 14:33

0

Nije trenutak da se priča o Partizanu

Sale Ilić obukao sako i košulju: Hoću da Čukarički ima rezultat, a i da ostavim nešto prepoznatljivo
Copyright Goran Grkinić i Saša Ilić, MN Press

Saša Ilić, legenda Partizana i srpskog fudbala. Ovog puta pred novinarima u sakou i košulji, kako dolikuje treneru.

Ilić je zvanično potpisao ugovor sa Čukaričkim, a sada se i predstavio novinarima. Obećao je rezultat, ali i prepoznatljivu igru.

– Hoću da se zahvalim FSS što mi je izašao u susret. Nije napravio nijedan problem. Hvala Galetu Obradoviću i svima koji su izrazili želju da me dovedu u Čukarički. Da sam mogao da biram klub u kome počinjem samostalnu karijeru, to bi bio Čukarički. Na jednom se to sve izdešavalo. Imao sam jedan jedini problem, a to je FSS. Čukarički je idealan za “trenera početnika”, iako sam ja već dve godine u ovom poslu i polagao sam za licencu.

Saša Ilić, MN Press

Čukarički je jedan od vodećih klubova Srbije i rezultat je i te kako važan. Da li je Ilić spreman?

– Jesam, imam pozitivnu tremu. Imao sam tremu i kao igrač, ali strah nemam. Ja verujem da ću napraviti rezultate i igru prema kojoj će Čukarički biti prepoznatljiv. Ja sam sa većinom ovih igrača igrao, sa nekolicinom trenirao i sada je na meni i na mom stručnom štabu da ih podignemo na neki nivo koji odgovara Čukaričkom, a onda i dalje.

Kakva bi to bila prepoznatljiva igra?

– Ovo je ozbiljan posao i rezultat je primaran. Ja to hoću, a i da budem prepoznatljiv po nečemu. Ja se ne bojim, u ovom poslu ne možeš da biraš.

Vladimir Matijašević i Saša Ilić, MN Press

Stručni štab je prilično zanimljiv.

– Pri odabiru sam se vodio da su svi ti ljudi dugo u poslu, da su iskusni i da rade desetak godina, ako ne i više… Gledao sam mnogo utakmica Čukaričkog. To je spoj par iskusnih igrača koji su već dugo u klubu i talentovane dece. Većinu momaka poznajem iz igračke karijere, a i kao trener.

Neizbežno pitanje je da li će mu njegovi “grobari” zameriti i kave će emocije imati prema Partizanu kada bude igrao protiv njega.

– Daleko je Partizan, par meseci, ja sam fokusiran samo na Radnički. A i nije momenat da se priča o tome. Svi znaju šta je meni Partizan, ali sad sam fokusiran samo na Čukarički.

Da li su sako i košulja sad standardni?

Goran Grkinić i Saša Ilić, MN Press

– Je l’ ti se sviđa? – odgovorio je kroz smeh Ilić, a kad je dobio potvrdan odgovor, rekao je: Onda jeste.

Direktor Goran Grkinić rekao je da će Čukarički imati strpljenja. Sale je potpisao ugovor na dve godine, ali on je samo zvanično oročen, nadamo se da će period biti duži. Imamo punu podršku, radili smo u savezu, vrlo dobro znamo kojeg čoveka dovodimo. Jako dobro poznaje klub i ljude u njemu.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike